F-Secure SAFE fortrolighedspolitik

Kortfattet

F-Secure SAFE er en sikkerhedsløsning med henblik på at beskytte computere, tablets og smartphones. Nyere versioner omfatter også en administrationsportal, F-Secure Avenue, som hjælp til bedre at administrere licenserne til dine egne og dine familiemedlemmers enheder. Sammenfatning af SAFE og beskyttelse af personlige oplysninger

 • vi beder om dit navn, e-mail og telefonnummer;

 • vi indsamler anonyme sikkerhedsdata for at beskytte din enhed;

 • fokus i vores dataindsamling er ikke på dig, men på din enhed og vores tjeneste; og

 • portalen giver begrænset synlighed blandt dem, der deler det samme abonnement.

Uforkortet

Denne produktspecifikke politik er en tilføjelse til F-Secures politik om personoplysninger for tjenester. Denne ekstra politik fokuserer på 1) typen af personlige og private data, som vi indsamler fra dig i denne tjeneste og 2) hvad vi bruger dem til. Vi fokuserer på disse to elementer, fordi vi mener, at de har størst betydning for dig. For andre aspekter af behandlingen af dine personlige data henvises til F-Secures politik om personoplysninger for tjenester, som gælder for alle vores tjenester.
Denne politik er opdelt i følgende dele:

 • Brugerdata

 • F-Secure Avenue

 • Security cloud

 • Analyse

 • Kommunikation

 • Operatørpartner
   

Brugerdata

Vi beder om dit navn, brugernavn, e-mail og telefonnummer.

Tjenesten indsamler også automatisk følgende data om dig, din enhed og tjenesten.

 • Alle brugerne i gruppen (fornavn, efternavn, brugernavn)

 • Abonnementsnøgle, tidspunkt for licensoprettelse, antal købte licenser og tjenestetyper, som brugeren har abonneret på

 • Sprog

 • Enhedsmodel, operativsystem og version samt entydige identifikatorer, herunder din enheds IMEI- og MSISDN-kode.

 • Enhedens placering til placeringsbaserede tjenester, hvis brugeren har lokaliseret sin enhed.

 • Tjenestestatistik pr. enhed, f.eks. hvor mange gange brugeren har låst eller oplåst enheden, eller hvilken type indstillingsprofiler brugeren har aktiveret eller oprettet.

 • eller stort set lignende enheds- og tjenestedata

Vi bruger disse data til at:

 • levere tjenesterne til dig (herunder identificere godkendte brugere og administrere licenser);

 • yde hjælp og support til dig;

 • vedligeholde, udvikle og forbedre tjenesterne og din kundeoplevelse samt foretage fejlfinding og ydelsesmåling;

 • forbedre tjenesternes og webstedets funktionalitet;

 • spore de tjenester, du har købt og brugt, så vi kan administrere dit kundeforhold og kommunikere med dig;

 • sende dig oplysninger om tjenesterne, eksempelvis for at informere dig om licenser, der er ved at udløbe, nye versioner og funktioner, digital sikkerhed generelt, relaterede tjenester; arrangere konkurrencer og foretage undersøgelser om kundetilfredshed.

F-Secure Avenue

For at hjælpe dig med at administrere dine abonnementer og indstillinger og for at hjælpe os med bedre at hjælpe dig i tilfælde af problemer er følgende data fra alle enhederne og brugerne i abonnementet synligt for dem, der deler det samme abonnement: bruger-/enhedsnavn, profilnavn, fornavn, efternavn.

Du kan bruge portalen til at finde dine bortkomne enheder. I sådanne tilfælde behandles placeringsdataene for din brug kun i et begrænset tidsrum, hvorefter vi enten sletter dem eller gør dem anonyme. Placeringsdataene for tidligere forespørgsler gemmes kun for de forespørgsler, der er synlige på portalen. En bruger kan kun finde sin egen enhed, ikke andre brugeres enheder.

Når du forespørger på din enheds placering via brugen af en korttjeneste fra tredjepart, anvender udbyderen af placeringsdataene disse data ud fra egne vilkår, erklæringer om beskyttelse af personlige oplysninger og love, der er gældende for udbyderen. På udgivelsesdatoen for denne politik bruger F-Secure Google Maps til at vise placeringen af enheden, du forespurgte på, og Googles privatlivspolitikker er gældende for denne brug.

Vi gemmer brugerdataene i et begrænset tidsrum som nødvendigt for at opfylde ovenstående formål. Slutbrugerkontoen (og data deri) slettes, når kontoen har været ubrugt i en forudindstillet respitperiode.

Security Cloud

Kernen i tjenesten er vores 'Security Cloud', som sender forespørgsler til os om potentielt ondsindet aktivitet på din enhed. Disse forespørgsler kan ikke forbindes med en individuel bruger på nogen måde. Dataindsamlingen via Security Cloud er beskrevet mere detaljeret i dens dedikerede politik om beskyttelse af personlige oplysninger.

Analyse

Tjenesten indsamler også analytiske data om brug af tjenesten og webstedet (eksempelvis hvilke funktioner der bruges og hvor ofte). Vi gør dette, så vi kan oprette tjenester, der har værdi for dig og vores andre kunder. Vores interesse er vores brugeres behov og adfærd som en gruppe, ikke navnene på disse brugere. Vores analyse er beskrevet mere detaljeret i analyseafsnittet i vores politik om personoplysninger for tjenester.

Kommunikation

Vi bestræber os på at give dig relevant kommunikation. Du kan justere typen af meddelelser, du modtager fra os på tjenesteportalen under indstillinger for marketing.

Operatørpartner

Hvis du har abonneret på tjenesten via din operatør, kan vi indsamle din e-mail, dit navn og telefonnummer direkte fra operatørens systemer, når du tegner abonnement på vores tjenester. Vi udveksler også de herover nåvnte data som nødvendigt (f.eks. status for dit abonnement, data indsamlet til at løse en teknisk supportsag) med operatøren. Det gør vi for at give dig en bedre kundeoplevelse og supporttjenester samt for at kommunikere med dig på ensartet vis.
Med din tilladelse kan udbyderen også få adgang til din F-Secure Avenue-konto for at yde dig kundesupport.

F-Secures politik om personoplysninger for tjenester

Kortfattet
 • Vi har en kultur med respekt for dit privatliv.

 • Vi har brug for at behandle visse data for at levere vores tjenester til dig.

 • Når det er muligt, gør vi dine data anonyme eller næsten anonyme.

 • Vi har styr på sikkerheden.

Vores vejledende principper for behandling af dine personlige data er her.

Struktur

Denne politik om personoplysninger er udgivet af F-Secure Corporation, en finsk offentligt børsnoteret virksomhed med forretnings-id 0705579-2 ("F-Secure", "vi", "vores", "os"). Politikken gælder også for alle vores datterselskaber.

Vores dataindsamling kan kategoriseres som følger:

 • Vi har en kultur med respekt for dit privatliv.

 • Vi har brug for at behandle visse data for at levere vores tjenester til dig.

 • Når det er muligt, gør vi dine data anonyme eller næsten anonyme.

 • Vi har styr på sikkerheden.

Vores vejledende principper for behandling af dine personlige data er her.

I denne Politik om personoplysninger for tjenester beskrives, hvordan vi behandler vores kunders personlige data. Den supplerer endvidere tjenestespecifikke erklæringer om beskyttelse af personlige oplysninger samt vores licensvilkår og andre kortere bemærkninger om sagsspecifik dataindsamling (f.eks. supportværktøjer). Afhængigt af hvilke F-Secure-tjenester du bruger, og hvor meget du interagerer med os, gælder nogle afsnit i denne politik muligvis ikke dig eller muligvis kun delvist.

Definitioner

Det er, hvad vi mener, når vi kommer med visse referencer i denne politik.

"Kunde" og "du" refererer til en privat bruger eller erhvervsbruger eller alle andre personer, som køber vores tjenester, bruger vores tjenester eller registrerer sig for at bruge dem, og som har sendt os personlige oplysninger, som kan identificeres. Disse oplysninger kan være sendt via vores tjenester (herunder webløsninger), websteder, telefon, e-mail, registreringsformularer eller via andre lignende kanaler.

"Personoplysninger" refererer til alle former for oplysninger om privatpersoner og deres personlige karakteristika eller forhold, som de eller deres familie eller medlemmer af husstanden kan identificeres med. Disse oplysninger kan omfatte navne, e-mail- og postadresser, telefonnumre, fakturerings- og kontooplysninger samt andre oplysninger, som hører til tjenesterne og tilvejebringelsen af disse.

"Tjenester" refererer til alle tjenester eller produkter, som fremstilles eller distribueres af F-Secure, herunder software, webløsninger, værktøjer og relaterede supporttjenester.

"Websted" refererer til webstedet www.f-secure.com eller alle andre websteder, som F-Secure hoster eller kontrollerer, herunder underordnede websteder og browserbaserede tjenesteportaler.

Hvad indsamler vi?

Vi har typisk brug for som minimum at bede om din e-mailadresse, dit telefonnummer og dit navn for at kunne levere tjenesterne. De enkeltstående tjenester indsamler også yderligere data direkte både på vores tjenester og fra din enhed og relateret datatrafik. I tilfælde af automatiseret indsamling er dataindsamlingens fokus på vores tjenester, ikke på dine private data.

I de tilhørende tjeneste- og interaktionsspecifikke politikker beskrives mere detaljeret de personlige data, der indsamles pr. tjenestetype.

Hvis der ikke er nogen specifik politik eller interaktion, skal dette overordnede dokument med 'politik om personoplysninger for tjenester' være gældende.

Hvad gør vi med det?

På denne liste beskrives det generelle formål med de indsamlede personlige data.

 • Kunderejse. At identificere autoriserede brugere og kontrollere kundens kvalifikationer, behandle og spore transaktioner, f.eks. administrere konti, sende, fakturere og administrere licenser;

 • Levering, løsning og forbedring. For at levere vores tjenester til dig, vedligeholde og udvikle vores tjenester og websteder og yde hjælp og support til tjenesterne;

 • Analyse. For at spore, hvordan vores tjenester anskaffes og bruges, så vi kan forbedre dem, administrere din kunderelation og kontakte dig med relevante meddelelser;

 • Kommunikation. For at sende dig oplysninger om tjenesterne, udføre kundeundersøgelser, arrangere konkurrencer og markedsføre vores tjenester for dig;

 • Lovgivning. For at forhindre svigagtige aktiviteter, fjerne eller standse deling af ulovligt eller retsstridigt materiale og overholde juridiske og lovgivningsmæssige krav.

I de tilhørende tjeneste- og interaktionsspecifikke politikker beskrives mere detaljeret de specifikke formål med de indsamlede personlige data.

Hvorfor vi har brug for at behandle dine data

Ved at bruge vores tjenester er du vores kunde. På grund af dette forhold har vi ret til at behandle relevante personlige data.

Denne databehandling kan finde sted, når du kommunikerer med os eller vores forretningspartnere i forbindelse med vores tjenester, installerer og bruger vores tjenester, udfylder en formular eller en undersøgelse, registrerer dig for at bruge vores tjenester, sender oplysninger via vores webløsninger, deltager i en konkurrence eller i sweepstakes, registrerer din e-mailadresse hos os eller sender os en e-mail.

Vi har brug for automatisk at indsamle og behandle relevante personlige data, for at vores tjenester kan fungere, for at forbedre dem og for at levere dem til dig. Det er på grund af beskaffenheden af vores tjenester umuligt fuldstændigt at undgå dataindsamling uden at forhindre vores tjenester i at fungere. Eftersom denne behandling er uadskillelig fra de tjenester, vi leverer til dig, giver det os et gyldigt behov for at behandle dine data og juridisk autorisation til at gøre det. Vi bestræber os dog på at give dig så stor kontrol som muligt. Vi kan for eksempel bede dig om særskilt samtykke til nogle indsamlede data eller give mulighed for at fravælge indsamling af ikke-kritiske data.

Selvom nogle af vores tjenester har dedikerede politikker om personoplysninger som en hjælp til dig med bedre at forstå de data, der indsamles af den pågældende tjeneste, anser vi dig for at være kunde hos F-Secure, ikke en kunde af den enkeltstående tjeneste. Det betyder, at data indsamlet af forskellige tjenester (f.eks. SAFE) og interaktioner (f.eks. at kontakte supporten) samles i din F-Secure-konto. Men vi aggregerer ikke data i strid med vores specifikke løfter om privatlivsbeskyttelse (vores tilgang er for eksempel, at vi slet ikke piller ved din trafik i vores VPN-tjeneste).

Overførsler

Vi gør meget selv, men har også partnere til at hjælpe os med at levere vores tjenester. Det betyder også, at vi har brug for at udveksle data med vores partnere. I denne forbindelse er vi meget forsigtige med kun at dele de nødvendige personlige data.

Vi har herunder beskrevet to overordnede tilfælde af sådanne udvekslinger af personlige data.

1) Underentreprise

Vi oplyser muligvis nogle af dine personoplysninger til underleverandører og firmaer i F-Secure-gruppen, som leverer dele af vores tjenester, som du bruger.
I tilfælde hvor vores kunders personlige data skal oplyses til vores underleverandører, kræver vi i vores kontrakter med dem, at de bruger disse oplysninger udelukkende til at levere de aftalte serviceydelser (eksempelvis til at løse en supportsag, til at sende den til logistiske partnere af hensyn til produktlevering eller til at sende marketingmails på vores vegne). Vi forlanger, at disse underleverandører handler på en måde, der stemmer overens med denne politik om personoplysninger og gældende lov. Når det er muligt, anonymiserer vi de sendte data.

2) Salg og marketing

Vi udveksler (både oplyser og modtager) nogle af dine personlige data med vores distributionspartnere (forhandlere af it-tjenester til erhvervslivet, operatører, webbutikker osv.), som markedsfører, sælger og distribuerer vores tjenester. Vi giver disse virksomheder adgang til disse personlige data, som de har brug for til de aftalte aktiviteter. Logikken i denne datadeling er at give en god kundeoplevelse. Dette omfatter aktiviteter såsom kundeadministration, tjenestesupport og problemløsning, direkte markedsføring og fakturering. Vores distributionspartnere skal også overholde aftalerne og lovgivningen, når de håndterer dine personlige data.

De fleste af vores distributionspartnere kan have haft et tidligere kundeforhold til dig og behandler dine personlige data som en uafhængig enhed. I disse tilfælde har både F-Secure og distributionspartneren særskilte kundedataposter om dit kundeforhold, der er underlagt vores respektive politikker.

Internationale overførsler

Nogle af vores affilierede selskaber, underleverandører, distributører og partnere er placeret uden for det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde for at sikre, at vores tjenester er globalt tilgængelige. Når vi overfører personoplysninger uden for det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde, beskytter vi disse overførsler af personoplysninger i henhold til lovens krav. Det gør vi ved at pålægge de relevante underleverandører og firmaer i F-Secure-gruppen at foretage passende tekniske og kontraktuelle sikkerhedsforanstaltninger, f.eks. ved at bruge dataoverførselsklausuler, som er godkendt af den Europæiske Union. Vi foretager kun globale eller grænseoverskridende dataoverførsler, hvis der er en god årsag, og efter vurdering af den deraf følgende risiko for personoplysninger.

Hvad der er vigtigere, gemmer vi mere følsomme kundedata i Finland og det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde og opbevarer dem under vores egen kontrol.

Anden videregivelse

Der er omstændigheder, der ikke er omfattet af denne politik om personoplysninger, hvor brugen eller videregivelsen af personlige data kan være berettiget eller tilladt, eller hvor vi kan være forpligtet ved gældende lov til at videregive oplysninger uden at indhente dit samtykke eller uafhængigt af levering af tjenester.

Et eksempel omfatter overholdelse af en domstolskendelse eller en retskendelse, der er udstedt af myndighederne i den relevante jurisdiktion for at gennemtvinge fremlæggelse af oplysninger. Vi afvejer nøje ethvert krav om fremlæggelse og tager højde for muligheden for sådanne anmodninger om fremlæggelse, når det besluttes, hvor og hvordan vi lagrer dine personlige data.

Videregivelse af personlige data kan også være berettiget for at beskytte os selv mod ansvar eller for at forhindre svigagtig aktivitet, eller hvor det er nødvendigt at løse eller begrænse et igangværende problem. I alle sådanne tilfælde handler vi i henhold til gældende lov.

Vi kan også få brug for at overføre dine personoplysninger som del af en koncerntransaktion, f.eks. et salg, en fusion, en udskilning eller anden firmamæssig omorganisering af F-Secure, hvor oplysningerne stilles til rådighed for den nye styrende enhed i firmaets daglige drift.

Vi oplyser muligvis også dine persondata til vores forsikringsselskaber og til statslige lovmyndigheder, hvis det er påkrævet ved gældende lov.

Opbevaring

Vi opbevarer dine personlige oplysninger i vores databaser i henhold til vores politik om opbevaring af data.

Standardreglen i henhold til finske – og mange andre gældende – love er, at personlige data skal slettes eller anonymiseres, når vi ikke længere har brug for dem til det formål, de blev indsamlet til.

Vi gemmer derfor vores kunders personlige data i forskellige tidsrum, afhængigt af datatypen. Det betyder også, at vi kan opbevare dine personlige data ud over slutningen på dit kundeforhold med os, men kun så længe vi fortsat har en gyldig årsag. Typiske årsager omfatter:

 • at tillade os at forfølge tilgængelige retsmidler eller at begrænse eventuel erstatning, som vi kan lide (f.eks. på grund af en igangværende tvist eller undersøgelse)

 • at løse eller begrænse et tilbagevendende problem eller at have nok oplysninger til at reagere på fremtidige problemer (f.eks. din supportbillet relateret til et problem, der ikke blev permanent afhjulpet, mens du var kunde hos os)

 • at overholde aftaler mellem dig og os (hvis du f.eks. fortsætter med at abonnere på andre af vores tjenester)

 • at forhindre svigagtig aktivitet (f.eks. at håndhæve et forbud på vores community)

 • hvis gældende lov kræver, at vi gemmer dataene (eksempelvis for at holde styr på dit køb og betalingen for vores tjenester)

 • at kommunikere med dig (f.eks. at holde din personlige data opbevaret i respitperioden efter slutningen af dit abonnement eller sende dig meddelelser efter dit ophør som kunde, hvis du har valgt at modtage dem).

Vi søger ikke at gemme dine kundekontodata uendeligt. Når der ikke har været nogen aktivitet på nogen af vores tjenester relateret til din kundekonto eller i vores community i et angivet tidsrum, sletter vi din konto. Vi kontakter dig inden en sådan sletning, så vi ikke sletter din konto mod din vilje.

Vi har særskilte opbevaringspolitikker for mere følsomme data angående specifikke tjenester.

Data, der ikke indeholder personlige oplysninger (f.eks. sikkerhedsdata og aggregerede analysedata) opbevares, så længe der er brug for dataene, og de er nyttige til det formål, de blev indsamlet til.

Datasikkerhed

Vi har stramme sikkerhedsregler for at beskytte fortroligheden og integriteten af dine personoplysninger, når de overføres, gemmes eller behandles.

Vi benytter fysiske, administrative og tekniske sikkerhedsregler for at mindske risikoen for uautoriseret adgang til, tab, misbrug, offentliggørelse eller ændring af dine personoplysninger.

Vi lagrer dine personoplysninger på sikre servere, som er placeret enten på vores kontorer, på vores underleverandørers kontorer eller på fuldt ud klassificerede datacentre. Kun autoriserede medarbejdere har adgang til oplysningerne på disse servere. Hvis vores kunders personoplysninger skal oplyses til vores underleverandører, beder vi dem om at behandle og beskytte personoplysninger i overensstemmelse med denne politik om personoplysninger og gældende lovgivning. Hvis du kontakter os via vores websted eller via e-mail, skal du være opmærksom på, at oplysninger, der sendes over internettet, muligvis ikke er beskyttede.

Dine rettigheder

Vi bestræber os på, at dine personlige data er nøjagtige, fyldestgørende og opdaterede.

Med nogle af vores tjenesteportaler kan du opdatere dine kundeoplysninger. I den forbindelse bør du opdatere alle ændringer af dine personlige data, for eksempel ændring af adresse eller e-mailadresse. Hvis du ikke selv kan opdatere ændringerne, kan du informere os om de nødvendige ændringer.

Du kan kontakte os for at få yderligere oplysninger om, hvordan dine personoplysninger bliver behandlet eller for at annullere dit samtykke. Vores kontaktoplysninger fremgår af denne politik. Du kan afmelde marketingmeddelelser ved at følge instruktionerne i hver meddelelse.

Du har ret til at spørge os, hvilke personlige data vi har på dig.

Hvis du ønsker at minimere de data, vi indsamler ved levering af vores tjenester til dig, giver vi dig mulighed for at fravælge indsamling af data, der er ikke-kritiske. Det samme gælder vores kommunikation.

Tredjepart

Vores tjenester og websteder kan integreres i eller samarbejde med tredjepartstjenester.

Følgende er de mest almindelige af disse scenarier:

 • Webbutik. Vores webbutik drives delvist af en tredjepartsforhandler. Selvom de data, du indtaster i registreringsfasen, håndteres i henhold til F-Secures politikker, gælder webbutikudbyderens politikker for det faktiske køb og relaterede aktiviteter.

 • Forespørgsler på enhedsplacering. Når du forespørger på placeringen af din enhed via vores tjenester, skal kortudbyderen behandle de relaterede geografiske data. På udgivelsesdatoen for denne politik bruger F-Secure Google-kort i vores funktioner til lokalisering og søgning efter enheder. Googles privatlivspolitikker er derfor gældende for din brug af funktionerne.

 • Eksterne funktioner. Hvor tredjepartstjenesten er en synlig, særskilt branded del af vores brugeroplevelse, gælder disse tredjepartstjenesters privatlivspolitikker i stedet for denne politik.

Kilder

Selvom vi indsamler størstedelen af ovennævnte data direkte fra dig eller din enhed, modtager vi også data fra vores affilierede selskaber, distributionspartnere (for eksempel operatører) og virksomheder, som du har købt tjenesterne hos. Disse virksomheder kan være vores forhandlere, men også omfatte vores eksterne webforretningspartnere. Vi indhenter også nogle grundlæggende personlige data (ordredata ved køb) og aggregerer analysedata fra app stores, hvor vores tjenester sælges. Disse andre kilder kan endvidere omfatte underleverandører, som har ydet dig supporttjenester, eller reklamepartnere, som har assisteret os i at udføre vores marketingaktiviteter.

Vi gør dette for at skabe en optimal kundeoplevelse og for at have de nødvendige oplysninger til at løse supportsager.

Typiske eksempler på denne type "tredjepartsindsamling" er:

 • indsamling af dine data fra registreringsoplysninger, du har indsendt til vores eksterne webforretning,

 • vi indhenter dine kontaktdata fra tidligere logondata fra vores operatør-/forhandlerpartner, som leverer vores tjeneste til dig, og

 • når du bruger din konto til sociale medier til at tilmelde dig vores tjenester, indsamler vi e-mailadressen fra din konto, så vi kan godkende din tilmeldelse og kontakte dig.

Analyse 
Kortfattet
 • Med henblik på at levere tjenester, vores kunder har behov for, analyserer vi, hvordan tjenesterne bruges.

 • Vi ser på tendenser blandt vores brugere, ikke på individuelle brugere.

 • Vi gør dette på vores websted og i vores produkter.

 • Du kan vælge, om du ønsker at deltage.

Uforkortet

Hvorfor vi gør dette. Vi vil gerne give dig en mere personlig kundeoplevelse og endnu bedre tjenester i fremtiden. Til det formål har vi brug for at spore brugsmønstre og kundesegmenter samlet set. For eksempel hvilke funktioner der bruges mest, hvor tjenesten svigter, hvad der er behov for at afhjælpe, og hvordan du fik kendskab til vores tjenester.

Hvad vi indsamler. Dataanalyse, der kører på vores tjenester, omfatter eksempelvis den internetbrowser, som du bruger, elementer, der klikkes på, tidsstempler, generel placering, enheds-id og relationer mellem enheder / brugere / brugergrupper, tjenestedriftstid, metriske data om enhed (for eksempel telefonmodel og operativsystem, sprog), delvis IP-adresse, tjenestefejl, problematiske filer og ydelsesdata for tjeneste, hvordan du interagerer med vores tjenester (for eksempel hvilke funktioner der bruges og hvor ofte), navnet på det domæne, du oprettede forbindelse til tjenesten fra, og de tjenestefunktioner, som du bruger, vores reklamers effektivitet, installationssucces, installations- og aktiveringsstier, ydelse, driftsmiljø, forbindelser, data-routing, kvoter samt andre lignende data.

Dataanalyser, der kører på vores websteder, er beskrevet i en dedikeret politik.

Hvordan vi behandler disse data. Vi er interesseret i vores kunders behov og adfærd som en del af en gruppe, ikke i disse kunders navne. Ved analyse af data i F-Secure overfører vi de indsamlede analysedata til statistik, demografiske oplysninger og kundesegmenter. Vi behandler de indsamlede analysedata som anonyme og har sikkerhedsforanstaltninger på plads, som forhindrer identifikation af individuelle kunder.

Vi holder det komplette datasæt sikkert. Vi bruger kun det komplette sæt indsamlede data internt og videregiver det ikke til andre.

Nogle data udveksles. På grund af det tekniske miljø (dvs. internettet, app store-økosystemet og sociale medier) er vi ikke i stand til selv at udføre al dataanalyseindsamling og alle aktiviteter. Vi er nødt til at udveksle nogle pseudonymiserede data (for eksempel "Android-marketingidentifikator" og andre lignende identifikatorer) med vores onlineanalyse- og marketingpartnere. Data om dine handlinger kan for eksempel blive delt i følgende scenarier:

 • Vi bruger dataaggregatorer, så du kan få adgang til vores produkt via andre programmer og spore de umiddelbart efterfølgende handlinger. I disse tilfælde deles de data, der oprettes ud fra denne aktivitet, med de relevante parter.

 • Vores underleverandører, som leverer analysetjenester til os, kan også oprette og udgive aggregerede rapporter om de data, de har indsamlet. Statistikken og de aggregerede rapporter indeholder ingen data, der kan kædes sammen med enkeltpersoner.

Dette er et nødvendigt onde i næsten alle digitale analyse- og marketingaktiviteter. Den eneste måde, det kan være synligt på for dig, er i de reklametyper, som du ser, når du browser eller bruger vores programmer, men det har ingen indflydelse på den mængde reklamer, du ser i dit onlineliv.

Vi ofrer ikke dit privatliv. Vi adskiller os fra de fleste virksomheder på dette område, fordi vi forstår, hvordan økosystemet fungerer, og minutiøst udvælger vores få partnere med omhu samt fjerner alle data, som ikke er absolut nødvendige til ovenstående formål. Du kan naturligvis altid fravælge indsamling af analysedata via tjenesteindstillingerne.

Vi begrænser også denne udvidede analyse udelukkende til overfladen i vores tjenester og holder den adskilt fra kerneområderne for privatlivsbeskyttelse i vores tjenester. Vi har for eksempel ingen ekstern analyse i vores security cloud eller i trafikken i vores VPN-tjeneste.

Marketing
Kortfattet
 • Vi sigter mod at holde vores marketing relevant.

 • Marketingtilladelsen knytter de samlede resultater af dataanalyse til din konto.

 • Du kan justere dine marketingvalg på din abonnementsportal.

Uforkortet
Vores marketingaktiviteter

Vi håber at sende dig relevante nyheder, råd, tilbud og anden marketingkommunikation. Det hjælper dig med at få mere ud af vores tjenester og beskytte dit onlineliv.

For det første sender vi med dit samtykke direct marketing-meddelelser til din e-mailadresse eller lignende kontaktoplysninger, som vi har om dig (du kan f.eks. have angivet, at du ønsker at modtage vores nyhedsbrev, da du tegnede abonnement på vores tjeneste eller deltog i en konkurrence).

For det andet kan vi ud over direct marketing-meddelelser også sende meddelelser knyttet til tjenester, medmindre du har anmodet om ikke at modtage sådanne meddelelser.

For det tredje udfører vi marketing på internettet, via apps fra tredjepart og andre kanaler.

Vi bestræber os på at gøre vores marketingkommunikation relevant for dig. Hvor det er tilladt af dine tjeneste- og browserindstillinger, tegner vi en profil af dig baseret på din interaktion med vores tjenester, websteder og de data, der er indsamlet via vores marketingaktiviteter online og i programmer. I denne forbindelse aggregerer vi data, bruger pseudonymer og træffer andre foranstaltninger for at holde vores marketinganalyse vedkommende.

Når du giver tilladelse til direkte marketing, knytter vi resultaterne af dataanalyse til dig, så vi bedre kan servicere dig. Du kan altid anmode om at blive fjernet fra vores marketingkommunikation.

Vi kan gøre brug af vores underleverandører og partnere til at udføre marketingaktiviteter på vores vegne. Vores marketingkommunikation er primært knyttet til vores tjenester. I nogle tilfælde kan de endvidere være knyttet til tjenester hos vores distributionspartnere, der har relation til vores tjenester. Men vores forretningsmodeller er ikke afhængige af at sælge dine personlige data til tredjepart med henblik på massemarkedsføring. For os er du ikke et produkt. For os er du en kunde.

Dine valg med analyse og marketing

Vi har forsøgt at skabe en gensidigt fordelagtig løsning ved at parre din grad af engagement med os, og hvor nøjagtige vores analysedata er på din konto.

De analysedata, du bidrager med til os, behandles som standard som anonyme. Hvis vi har din tilladelse til at sende dig "tips og tilbud" om, hvordan du kan bruge vores tjenester bedre, vil vi imidlertid knytte nogle af de oplysninger, der er udledt af analysedataene, til dig for at give dig mere relevante tips og tilbud.

Hvis du fravælger at modtage vores "tips og tilbud", bruges analysedata, som du indsender, udelukkende til at udvikle bedre produkter, men forbindelsen mellem analysedata og din kundekonto brydes.

Du kan vælge fra tjeneste til tjeneste, om du ønsker at bidrage til vores analyseaktiviteter. Valget af, om du ønsker at modtage "tips og tilbud" fra os og få afledte oplysninger fra analysedataene knyttet til dig, er fælles for alle tjenester, som du har under den samme F-Secure-brugerkonto. Du kan yderligere justere disse indstillinger fra dit abonnementscenter, som vi gradvist vil gøre tilgængeligt for alle vores tjenester.

Vi vil virkelig sætte pris på, hvis du hjælper os med at forbedre vores tjenester. Men hvis du vil minimere al datatrafik mod F-Secure, respekterer vi det. I de af vores tjenester, som anvender yderligere analyse, kan du fravælge efterfølgende indsamling af sådanne ikke-essentielle data.

Hvis du har fravalgt al indsamling af analysedata, vil alle meddelelser til kun være baseret på indsamling af tjenestedata (de data, vi indsamler under alle omstændigheder, for at levere tjenesterne til dig), og vores tips vil sandsynligvis være mindre relevante.

Hvis du er imod indsamling af analysedata, er en bredere metode til at forhindre onlineannoncører i at udarbejde profiler over din brug af mobile enheder at nulstille reklameidentifikatoren fra tid til anden og at aktivere spor ikke-indstillingen i enhedsindstillingerne eller bruge vores privatlivsprodukt.

Ændringer

Denne version af politikken tydeliggør, opdaterer og erstatter den forrige politik. Med henblik på fortsat at holde denne politik opdateret foretager vi ændringer og tilføjelser fra tid til anden, også fremadrettet.

Vi offentliggør enhver ændring af politikken om personoplysninger på vores websted. Hvis ændringerne er omfattende, giver vi dig muligvis også besked på anden måde, f.eks. ved at lægge en meddelelse på vores hjemmeside eller sende en e-mail. Alle ændringer gælder fra den dag, vi offentliggør den reviderede politik om personoplysninger på vores websted.

Kontaktoplysninger

Hvis du har spørgsmål eller bekymringer vedrørende de forhold, der beskrives i denne politik om personoplysninger, skal du kontakte:

F-Secure Corporation
Tammasaarenkatu 7
PL 24
00181 Helsinki
Finland

http://www.f-secure.com/support

© F-Secure, december 2015