Lyt til TechIn og bliv klogere på teknologi i et erhvervsperspektiv

TechIn er en podcast, hvor vi sætter fokus på teknologi og løsninger, du kan bruge til at skabe forandring og værdi i din forretning. Med os omkring bordet har vi eksperter, som har høstet værdifulde og praktiske erfaringer. I TechIn dykker vi ned i deres indsigter, som kan inspirere dig til at optimere dine egne digitale planer og visioner.

Implementering af Cloud – Hvordan forankres den nye cloudløsning i medarbejdernes hverdag?

Forandringsledelse og adfærdsdesign er nøgleord i denne udgave af TechIn, hvor vi ser nærmere på rejsen fra jern i kælderen til skyen. For når beslutningen om at gå i skyen er truffet, skal cloudstrategien føres ud i livet. Men hvordan får man medarbejderne med på rejsen? Og hvordan bliver den nye hverdag med cloudløsninger forankret i hverdagen? I dette afsnit dykker vi med andre ord ned i, hvad der sker, når beslutningen er taget, og medarbejderne skal i gang med at bruge nye applikationer, gemme deres data på nye måder og dele viden på nye platforme.

Med i studiet har vi inviteret adfærdsekspert Louise Neel Høyer fra Human Univerz, Mickey Jervin fra FLSmidth og Karsten Vang fra HB Trapper, der skal gøre os klogere på, hvordan man motiverer sine medarbejdere til at adoptere nye tech-løsninger.

Sender du bare en mail, så er sandsynligheden for, at du kommer i mål med din forandring kun 15%. Hvis du arbejder med professionel forandringsledelse, så er du helt oppe i 94%. Men det kræver selvfølgelig en indsats at lave forandringsledelsen, og det koster. Til gengæld får du også fuld brug af dit system efterfølgende. (…) Hvis man bruger mange penge på en cloudplatform, så vil man jo også gerne have folk til at bruge det. Ellers er det jo ligesom at købe Netflix uden at se film.
- Louise Neel Høyer & Mickey Jervin

Lyt med og bliv klogere på implementering af cloud og adfærdsdesign

 

Louise Neel Høyer er certificeret i change management og adfærdsdesign. Louise har over 17 års erfaring med it- og strategiudrulninger, organisationsændringer, implementering af ”new way of working” mm., og hjælper organisationer med at gennemføre forandringer og adfærdsændringer med udgangspunkt i KBI (Key Behavioural Indicators).

Mickey Jervin er Modern Workplace Architect hos FLSmidth, hvor han har ansvar for at implementere Office 365/Dynamics 356/Cloud Applications. Mickey har stor erfaring med at udbrede kendskabet til digitale services i organisationer, så forretningen og medarbejderne kan fokusere på det, de er dygtigst til. Mickeys speciale er samarbejdsværktøjer til intern brug.

Karsten Vang er direktør i HB Trapper A/S med 90 ansatte. I HB Trapper har de implementeret Office 365 for at få en hybridløsning på opbevaring af data og derved blive mindre afhængige af deres servere. Implementeringen blev igangsat i sommeren 2018, og på imponerende kort tid har 80 procent af brugerne adopteret den nye løsning.

Fremtidens arbejdsplads – hvordan ser den ud?

Kigger vi ud over kontorlandskabet for 20 år siden, sad de fleste ved deres skriveborde. Computeren stod på gulvet, og telefonen sad fast i væggen med en ledning. I dag er billedet mere broget. Telefon, computer, skrivebord, kontor og mødelokale er blevet mere flydende med onlinemøde og free seatings. I dette afsnit af TechIn dykker vi ned i, hvordan virksomheder agerer i forhold til medarbejdernes øgede onlinevaner og måde at kommunikere samt være tilgængelige på. Og hvilke vaner og krav har generation Z – de kommende medarbejdere?

Med i studiet har vi inviteret Mads Thimmer fra Innovation Lab, Gert Christensen fra Velux og Emma Lykke, studerende på IT Universitet, der skal gøre os klogere på fremtidens arbejdsplads.

Vi har fået en tsunami af nye redskaber til at hjælpe os med både kommunikation og interaktion med vores kundegrupper og samarbejdspartnere. Vi har ikke længere den luksus, som vi havde i gamle dage, hvor vi skulle tage stilling til, hvad der kunne lade sig gøre. I dag kan alt lade sig gøre. Derfor skal vi definere, hvad vi gerne vil have. Og det handler om et kodeord, der hedder ”kultur”. Når man har dechifreret, hvilken kultur man vil have, kan man tage stilling, hvilket blend af teknologier, man gerne vil bruge – understøtter de den måde, vi gerne vil udøve vores kultur?
- Mads Thimmer

Lyt med og bliv klogere på fremtidens arbejdsplads

 

Mads Thimmer er CEO i Innovation Lab og bliver ofte brugt som ekspert i digital strategiudvikling og nye organisationsformer. Mads har bl.a. arbejdet for ministerier, kommuner og Fortune 500 virksomheder, hvor han har hjulpet dem til at forstå de nye digitale vilkår, og sørget for at store forandringer bliver set som en mulighed frem for forhindring.

Gert Christensen Gert Christensen er Digital Workplace & Application Lead hos Velux. Gert har stor erfaring med Unified Communication og har ansvar for den nye ”Modern Workplace” strategi hos Velux, hvor formålet er at gøre arbejdspladsen klar til fremtiden og levere den bedste brugeroplevelse på tværs af organisationen.

Emma Lykke er kandidatstuderende på IT-Universitet i København og repræsenterer generation Z – de kommende medarbejdere. Generationen Z er den første generation, der ikke kender tiden før internettet. Med en tilværelse kendetegnet ved at være online og tilgængelig på tværs af tid og sted stiller Emma og generation Z høje krav til kommunikationsformerne.

Internet of Things – et spørgsmål om gode forbindelser

IoT er kommet for at blive, og flere danske virksomheder begynder at adoptere teknologien for at optimere, effektivisere eller tilføje yderligere værdi til deres forretning. Enhver IoT-løsning understøttes af en forbindelse, som muliggør, at data bliver leveret, så det kan omdannes til reel værdi. I dette afsnit af TechIn går vi i dybden med mobilteknologi for at blive klogere på, hvordan man vælger den rette forbindelse og datasammensætning til sin IoT-løsning.

Med i studiet har vi inviteret Anders Mynster fra FORCE Technology, Kim Bejstrup fra Acubit og Christian Bering fra Autonomous Mobility, der med deres store viden og praktiske erfaringer kan gøre os klogere på mobilteknologi og dets samspil med IoT.

Vi opdagede hurtigt, at der var mange forskellige teknologier til rådighed, og det var svært for os at finde ud af, hvilken teknologi der var den bedste til vores produkt. Vi forstod ret hurtigt, at der var plads til alle de forskellige teknologier, men at det handler om opgaven, der skal løses.
- Kim Bejstrup

Lyt med og bliv klogere på IoT og de gode forbindelser.

 

Kim Bejstrup har stor erfaring med Narrowband-IoT (NB-IoT). Kim ejer udviklings- og innovationsselskabet Acubit A/S, der er Narrowband-pionerer i Danmark. Acubit arbejder med mange forskellige NB-IoT løsninger og leverer både løsninger til industrien og produkter til private forbrugere, der bruges i hele verden.

Christian Bering er Technology & Data Lead hos Autonomous Mobility og har mere end 10 års erfaring fra it-konsulentbranchen. Hos Autonomous Mobility arbejder Christian med at udvikle en sammenhængende "mobility-as-a-service" løsning for selvkørende biler vha. 4G teknologi.

Anders Mynster er Senior Specialist hos FORCE Technology og arbejder tæt sammen med Alexandra Instituttet om Nordic IoT-centre, der samler det danske IoT-økosystem for at facilitere kontakt mellem aktørerne i branchen. Desuden står Anders i spidsen for IoT- og Wireless klubben og er medlem af det EU tekniske ekspertpanel hos Dansk Industri.

Internet of Things – hvad skal vi bruge det til?

I første afsnit af TechIn sætter vi fokus på IoT (Internet of Things). For mange er IoT noget, der kommer i fremtiden, og som kun henvender sig til store virksomheder. Med flere end 9 milliarder enheder koblet op på nettet, kan vi konstatere, at det ikke er tilfældet. IoT er en realitet her og nu, og virksomheder af alle størrelser kan bruge det til at optimere deres forretning. Det handler om ambitioner og behov. 

Sammen med Kim Brostrøm fra DOLL (Danish Outdoor Lighting Lab) og Jakob Ødum fra TracTrac forsøger vi at komme tættere på IoT og dets muligheder, fordele og faldgrupper, når vi diskuterer deres praktiske erfaringer med IoT.

”Det er vigtigt, at man springer ud i det. De virksomheder, kommuner og byer, som rent faktisk tager IoT til sig, begynder at eksperimentere og får implementeret nogle forskellige løsninger og lærer af dem, er typisk foran.”
- Kim Brostrøm

Lyt med og bliv klogere på, hvordan du kan skabe værdi for din forretning med IoT.

 

Jakob Ødum er elitesportsudøver og har baseret hele sin forretning, TracTrac, på systemer og tjenester til tracking af sportsgrene og events, hvor publikum ikke kan følge med på tæt hold - fx orienteringsløb og sejlads. Disse trackingsystemer baserer sig på anvendelsen af IoT. TracTrac bruger tjenesten i flere end 50 lande fordelt på alle kontinenter.

Kim Brostrøm har 4 års praktisk erfaring i arbejdet med IoT-løsninger og har i dag ansvaret for at styre DOLL Living Lab’s IoT-projekter. Flere end 350 byer og organisationer har besøgt DOLL Living Lab for at høre om de erfaringer, muligheder og barrierer, der er opstået i forbindelse med deres mange IoT-projekter.

Glæd dig til næste afsnit af TechIn

Podcasten er udviklet af TDC Erhverv i samarbejde med Yellow A/S, vært Henrik Sanderbo og forskellige eksperter, der gæster podcasten.