Lyt til TechIn og bliv klogere på teknologi i et erhvervsperspektiv

TechIn er en podcast, hvor vi sætter fokus på teknologi og løsninger, du kan bruge til at skabe forandring og værdi i din forretning. Med os omkring bordet har vi eksperter, som har høstet værdifulde og praktiske erfaringer. I TechIn dykker vi ned i deres indsigter, som kan inspirere dig til at optimere dine egne digitale planer og visioner.

Internet of Things – hvad skal vi bruge det til?

I første afsnit af TechIn sætter vi fokus på IoT (Internet of Things). For mange er IoT noget, der kommer i fremtiden, og som kun henvender sig til store virksomheder. Med flere end 9 milliarder enheder koblet op på nettet, kan vi konstatere, at det ikke er tilfældet. IoT er en realitet her og nu, og virksomheder af alle størrelser kan bruge det til at optimere deres forretning. Det handler om ambitioner og behov. 

”Det er vigtigt, at man springer ud i det. De virksomheder, kommuner og byer, som rent faktisk tager IoT til sig, begynder at eksperimentere og får implementeret nogle forskellige løsninger og lærer af dem, er typisk foran.”
- Kim Brostrøm

Sammen med Kim Brostrøm fra DOLL (Danish Outdoor Lighting Lab) og Jakob Ødum fra TracTrac forsøger vi at komme tættere på IoT og dets muligheder, fordele og faldgrupper, når vi diskuterer deres praktiske erfaringer med IoT.

Lyt med og bliv klogere på, hvordan du kan skabe værdi for din forretning med IoT.

 

Jakob Ødum er elitesportsudøver og har baseret hele sin forretning, TracTrac, på systemer og tjenester til tracking af sportsgrene og events, hvor publikum ikke kan følge med på tæt hold - fx orienteringsløb og sejlads. Disse trackingsystemer baserer sig på anvendelsen af IoT. TracTrac bruger tjenesten i flere end 50 lande fordelt på alle kontinenter.

Kim Brostrøm har 4 års praktisk erfaring i arbejdet med IoT-løsninger og har i dag ansvaret for at styre DOLL Living Lab’s IoT-projekter. Flere end 350 byer og organisationer har besøgt DOLL Living Lab for at høre om de erfaringer, muligheder og barrierer, der er opstået i forbindelse med deres mange IoT-projekter.

Internet of Things – et spørgsmål om gode forbindelser

IoT er kommet for at blive, og flere danske virksomheder begynder at adoptere teknologien for at optimere, effektivisere eller tilføje yderligere værdi til deres forretning. Enhver IoT-løsning understøttes af en forbindelse, som muliggør, at data bliver leveret, så det kan omdannes til reel værdi. I dette afsnit af TechIn går vi i dybden med mobilteknologi for at blive klogere på, hvordan man vælger den rette forbindelse og datasammensætning til sin IoT-løsning.

Med i studiet har vi inviteret Anders Mynster fra FORCE Technology, Kim Bejstrup fra Acubit og Christian Bering fra Autonomous Mobility, der med deres store viden og praktiske erfaringer kan gøre os klogere på mobilteknologi og dets samspil med IoT.

Vi opdagede hurtigt, at der var mange forskellige teknologier til rådighed, og det var svært for os at finde ud af, hvilken teknologi der var den bedste til vores produkt. Vi forstod ret hurtigt, at der var plads til alle de forskellige teknologier, men at det handler om opgaven, der skal løses.
- Kim Bejstrup

Lyt med og bliv klogere på IoT og de gode forbindelser.

 

Kim Bejstrup har stor erfaring med Narrowband-IoT (NB-IoT). Kim ejer udviklings- og innovationsselskabet Acubit A/S, der er Narrowband-pionerer i Danmark. Acubit arbejder med mange forskellige NB-IoT løsninger og leverer både løsninger til industrien og produkter til private forbrugere, der bruges i hele verden.

Christian Bering er Technology & Data Lead hos Autonomous Mobility og har mere end 10 års erfaring fra it-konsulentbranchen. Hos Autonomous Mobility arbejder Christian med at udvikle en sammenhængende "mobility-as-a-service" løsning for selvkørende biler vha. 4G teknologi.

Anders Mynster er Senior Specialist hos FORCE Technology og arbejder tæt sammen med Alexandra Instituttet om Nordic IoT-centre, der samler det danske IoT-økosystem for at facilitere kontakt mellem aktørerne i branchen. Desuden står Anders i spidsen for IoT- og Wireless klubben og er medlem af det EU tekniske ekspertpanel hos Dansk Industri.

Glæd dig til næste afsnit af TechIn

Podcasten er udviklet af TDC Erhverv i samarbejde med Yellow A/S, vært Henrik Sanderbo og forskellige eksperter, der gæster podcasten.