Det var et stort fremskridt, da modemforbindelser og ISDN omkring årtusindskiftet blev afløst af bredbåndsteknologien ADSL. Det satte hastigheden op i danske husstande og i erhvervslivet. Men selv om det kun er et par årtier siden, er ADSL i dag slet ikke nok til dagens og fremtidens behov. Derfor er fiberteknologien på hastig fremmarch.

Hvor det i starten var store boligområder, de allerstørste virksomheder og firmaer med særlige behov, der valgte – og kunne få – fiber, så har langt de fleste i dag fibernet ’lige om hjørnet’. Antallet af fiberforbindelser er i stærk vækst, og der er mindst 3 gode grunde til, at det også er relevant for små og mellemstore virksomheder.

1. Arbejdspladsen er under forvandling

Den moderne arbejdsplads tænker og handler digitalt. Digitale værktøjer gør det lettere for kolleger og kunder at samarbejde og kommunikere. Flere og flere tjenester flytter i cloud, og der bliver streamet indhold og udvekslet data som aldrig før. Læg dertil, at flere arbejder mobilt og hjemme end før, og det står klart, at både hastigheden, stabiliteten og kapaciteten på virksomhedens netværk skal være i top.

2. Kunderne er blevet langt mindre loyale

Virksomhedens kunder kan langt hurtigere orientere sig på markedet, finde alternativer, tjekke priser og leveringshastighed. I dag skal der ikke mange driftsproblemer til, før en kunde finder en anden leverandør. Modsat kan effektiv telefonomstilling, kundeservice, og hurtig levering sætte den lille virksomhed i stand til at konkurrere med de store. Her kan en toptunet it-infrastruktur og digitale tjenester være med til at gøre udslaget.

3. Der bliver kamp om dygtige medarbejdere

Der bliver ikke alene kamp om kunderne fremover, men også om de mest kvalificerede medarbejdere. Der er allerede flaskehalse og mangel på folk i mange brancher, og det vil fortsætte. De nye, kompetente kræfter vil se deres kommende arbejdsplads grundigt efter i sømmene, og her tæller det positivt, hvis virksomheden kan tilbyde attraktive digitale værktøjer på et fundament af lynhurtig, stabil og sikker fiberteknologi.

Fiber er fremtidens fundament for udvikling

Alle virksomheder er forskellige og har udviklet sig individuelt, når det gælder it- og teleløsninger. Netop nu står mange over for en digital omstilling, hvor det er vigtigt at forberede sig til fremtidens konkurrence.

Det vil give god mening at opbevare sine data i cloud i stedet for lokalt. Det kan gøre hverdagen mere effektiv at bruge nye samarbejdsværktøjer, og alle vil have gavn af at tænke sikkerhedsløsninger ind i overvejelserne, fordi de fleste firmaer bliver mere sårbare over for it-angreb i takt med, at data driver mere og mere af forretningen.

Fælles for de valgte løsninger er, at de skal stå på et stabilt, teknologisk fundament, før man kan implementere dem og få det fulde udbytte af dem. Fiberteknologien skaber ikke i sig selv den digitale virksomhed, men gør det muligt at vælge de værktøjer og løsninger, der skal til. Derfor er fiber fremtidens teknologiske fundament.

Er du klar til at udnytte fibervinduet?

I fremtiden bliver alle forbindelser sandsynligvis baseret på fiberkabler, men der er lige nu et vindue, hvor fremsynede virksomheder har en konkurrencefordel ved at udnytte den store kapacitet og høje hastighed, som fiber tilbyder i forhold til bredbånd. Det kan give kundeservice og internt samarbejde et løft i forhold til de konkurrenter, der tøver med den digitale omstilling.

Heldigvis er det blevet lettere end nogensinde at gøre alvor af planerne og at vælge en fiberforbindelse med de konkurrencefordele, det kan give. Udrulningen er som nævnt oppe i høj fart overalt i landet, og det er ikke kompliceret at få ført fiberforbindelsen indenfor.

Når fiberforbindelsen først er etableret, kan den være med til at optimere alle digitale processer i forretningen som fx brugen af cloud, omstillingsløsninger, kundeservice og en fleksibel arbejdsplads, der er gearet til nye samarbejdsformer og en mere mobil organisation.

Kontakt TDC Erhverv, hvis du er klar til at udnytte fibervinduet og føre dine digitale planer ud i livet.

Fakta om fiber

Der bliver ikke rullet mere kobber ud i Danmark, og alle nye udbygninger af nettet vil typisk ske med fiber. Fiberkabler kaldes også lyslederkabler og muliggør meget høje hastigheder. Fibernet er utrolig stabilt og præsterer meget korte svartider. TDC Erhverv tilbyder fiberløsninger helt op til 10/10 Gbit. Kontakt TDC Erhverv og få mere at vide om, hvad du kan vælge på din firmaadresse.