Samarbejdsværktøjer, platforme og systemer er kun halvdelen af opskriften på effektivt hybridt samarbejde. Netværket – både det mobile og kablede - der binder virksomheden sammen på tværs af geografi, afdelinger og medarbejdere, er nemlig fundamentet for, at det overhovedet kan lade sig gøre.

Hvorfor ønsker flere den hybride arbejdsplads?

Når virksomheder ønsker at arbejde efter principperne om den hybride arbejdsplads, gør de det af forretningsårsager.

Det kan være et ønske om at arbejde mere effektivt sammen. Eller om at drive sin virksomhed fra sit landsted, som ikke ligger tæt på storbyerne. Det kan være et ønske om at fastholde en høj produktivitet, selvom medarbejderne arbejder fra vidt forskellige lokationer. Eller om at fremstå som en attraktiv arbejdsplads, hvor man favner medarbejdernes individuelle behov og ønsker.

Hver især kan de være fuldgyldige årsager til at investere i den hybride arbejdsplads.

Netværket er den usynlige, men vigtige komponent

Realiseringen af den hybride arbejdsplads er dog dybt afhængig af den digitale infrastruktur, der skal gøre det tids- og grænseløse arbejde muligt.

Hvis ikke medarbejderne kan koble nemt og sikkert op på kontoret, hjemmefra, i geografiske randområder og alt derimellem, bliver implementeringen af de hybride arbejdsformer aldrig en succes.

Solide netværksforbindelser er ofte den usynlige komponent i den hybride arbejdsplads. Der er meget mere wow-faktor over implementeringen af en platform såsom Microsoft Teams, der fra den ene dag til den anden kan levere en helt ny brugeroplevelse og give flere samarbejdsmuligheder. Men det er stadig netværket, der får løsningerne til at fungere og samarbejdet til at glide.

Har I de rigtige netværksforbindelser?

For at finde ud af, om I har brug for at optimere jeres netværksforbindelser, kan I eksempelvis stille jer selv disse spørgsmål:

  1. Arbejder jeres medarbejdere udelukkende på kontoret, eller har I medarbejdere, der også har behov for at logge på fra hjemmet eller på farten?

  2. Hvis jeres virksomhed befinder sig i et område, hvor der kun er adgang til en knap så hurtig internetforbindelse: Hvad ville det betyde for forretningen, at I kunne kommunikere sammen på en lynhurtig forbindelse med høj kvalitet i billede og lyd?

  3. Ville der være møder, I, i dag, er nødt til at afholde fysisk, som I kunne afholde virtuelt, hvis kvaliteten af de virtuelle møder var højere?

  4. Ville virksomheden kunne løse flere opgaver og/eller tilbyde flere services, hvis netværksforbindelserne var bedre og eksempelvis gav medarbejderne mulighed for at være mere mobile?

Bliv klogere på netværkstyperne

Fastnetforbindelser
I Danmark kan virksomheder få en kobber-, coax- og fiberbaseret internetløsning. Fiber er klart den bedste fastnetteknologi, der leverer lynhurtige forbindelse i højeste og mest fremtidssikrede kvalitet. Se, om du kan blive forbundet med fiber på din adresse eller om I kan tilbyde jeres medarbejdere en hjemmearbejdsplads, og læs mere om alle forretningsfordelene.

Mobilt bredbånd
Med mobilt bredbånd opretter du ikke forbindelse til internettet via et kabel i jorden, men via mobilnetværket. I TDC Erhvervs tilfælde via det hurtige 5G-netværk, som leverer forbindelser, der målt på hastighed og kvalitet minder om en internetforbindelse. Det kan eksempelvis være attraktivt i land- og udkantsområderne i Danmark, hvor nogle typer af fastnetforbindelser kan være ekstra dyre eller umulige at oprette.

Mobilt bredbånd har den fordel, at du kan tage det med dig overalt, fordi du altid kan oprette forbindelse via et USB-stick, en router eller et SIM-kort. Det gør det for eksempel egnet til det mindre kontor, hjemmearbejdspladsen eller på øde lokationer, fx en byggeplads.

Mobilnetværk
På mobilnetværket kan du via dine mobile enheder oprette forbindelse til de data og systemer, du har brug for, uanset hvor du er. TDC NET's mobilnetværk er blevet testet af Teknologisk Institut, og for 8. år i træk er det målt til at være Danmarks bedste og hurtigste mobilnetværk. TDC NET dækker 99 % af Danmark med 5G. Det betyder højere hastigheder, færre afbrydelser og reducerede forsinkelser, uanset hvor i landet du befinder dig.

Læs mere om mulighederne for at arbejde hybrid