Åbner op for nye forretningsmuligheder 

Danske virksomheder vil kunne nyde godt af de mange muligheder, som 5G-netværket byder på. Ikke nok med, at 5G-netværket har en makshastighed på op til 10GB i sekundet, så er det også mere stabilt end tidligere. Det er ikke kun din virksomhed, der kan se frem til lynhurtige forbindelser. Når den står på afslapning i sofaen, kan du bl.a. hente HD-film på få sekunder. 

Internet of Things

Inden for ganske få år er Internet of Things blevet et nøgleord på tværs af alle industrier. Internet of Things, også kaldet IoT, betyder kort fortalt, at enheder i alt fra skraldespande til sejlbåde kan kommunikere via en netværksforbindelse. Det åbner op for virksomhedernes mulighed for at innovere sig, og her er 5G-netværket et vigtigt element. 

Selvkørende biler  

5G-netværket vil også åbne op for selvkørende biler, idet de fungerer ved at kommunikere via internettet. Her er det altafgørende, at bilerne kan snakke hurtigt med hinanden, da en forsinkelse på internettet vil øge risikoen for sammenstød. Med en 5G-forbindelse vil en bil, der kører 100km i timen, kun nå at køre 2,8cm, før den begynder at bremse. Med den nuværende 4G-forbindelse vil bilen køre hele 140cm.

Fjernstyrede operationer 

Inden for sygehusvæsenet og i særdeleshed kirurgien kan man se frem til helt nye måder at arbejde på. Når 5G-netværket et helt udbredt behøver kirurg og patient nemlig ikke befinde sig i samme lokale, når en operation udføres. Faktisk kan de være i hver sin ende af landet, og kirurgen kan foretage operationen via fjernstyrede robotter. 

Det intelligente hjem

Du kender det måske allerede fra robotstøvsugeren, som kan sættes i gang derhjemme, mens du sidder på kontoret. Det er bare én blandt mange ting, som kan gøre hverdagen og hjemmet smartere ved hjælp af 5G-netværket. 

I USA vinder stemmestyrede enheder som Amazons Alexa mere og mere indpas med flere end 25 millioner solgte enheder alene i 2018. Med disse stemmestyrede enheder kan du både tænde og slukke for tv’et eller baggrundsmusikken, men du kan også få hjælp til de mere praktiske ting som betaling af regninger og booking af restaurantbesøg. 

Med overgangen fra 4G til 5G går vi altså fra bl.a. HD Streaming og videokald til nye forretningsmuligheder med fx Internet of Things samt en nemmere hverdag med fjern- og stemmestyrede enheder. Alt sammen på hurtigere og mere stabile forbindelser.

Læs mere om 5G her

Læs om TDC Erhverv One+ mobilabonnementer, der alle inkluderer Danmarks bedste 5G-mobilnet fra TDC NET.

Med et Mobilt Bredbåndsabonnement kommer I nemt på lynhurtigt mobilt 5G internet i hele landet.