Sikker viden og adfærd

Den største sikkerhedstrussel sidder mellem ørerne på medarbejderne. Et enkelt link, en inficeret mail med virus … mere skal der ikke til for at miste data.

Det kan I gøre i dag:

Kim er hackernes bedste ven

Der er sket en eksplosiv stigning i phishing-angreb, hvor kriminelle forsøger at lokke koder fra virksomhedens medarbejdere. Kim i kundeservice og Jytte i regnskab skal derfor være oppe på mærkerne, hvis der er tegn på angreb. Det kræver, at alle har viden om betydningen af sikkerhed.

Start her:

 • Hold et møde med sikkerhed på agendaen

 • Tal om it-sikkerhed ofte i hverdagen

 • Sørg for sund skepsis ift. mails og links

 • Prøv at indføre nogle enkle rutiner

 • Øjne og ører skal holdes åbne

  Ser mailen mærkelig ud? Er et godt tilbud for godt til at være sandt? Skal chefen have overført ekstra mange penge på ferie? De cyberkriminelle bliver bedre og bedre til at fiske oplysninger. Det er på sin plads med sund skepsis hver dag.
 • Gør reklame for de gode rutiner

  Automatisk sikkerhedskopiering, stærke adgangskoder, skepsis over for mails … trusselsbilledet skifter og alle skal være bevidste om, at det kan gå galt, og at det kan have konsekvenser. Tag et fyraftensmøde om it-sikkerheden.
 • En printer kan også være en dør

  Sikkerhedsbevidst adfærd omfatter ikke alene pc’er, tablets og routere. Printere, overvågnings- kameraer og andre enheder er også koblet på netværket, og kan gemme på data. Derfor skal alle netværksenheder omgås med sikkerhed.

Gå til Sikkerhedsskolen

I er eksperter i at drive jeres forretning. Men hvor meget viden har I om it-sikkerhed? Kom i gang her, bliv klogere på it-sikkerheden og dermed bedre rustet til den dag, der kommer et angreb. Det tager kun få minutter.