Derfor gentænker Falck sine kerneydelser

Presset på vejene stiger, og det kan forsinke livreddende assistance. Samtidig koncentreres ekspertisen på stadigt større hospitaler, og den ekspertise skal gøres tilgængelig i hele landet. Derfor gentænker Falck deres kerneydelser – blandt andet gennem et højteknologisk projekt i partnerskab med TDC Erhverv.

Målet er i første omgang at transportere medicin og blodprøver med droner for at forkorte afstanden mellem borgere og eksperter, men det stopper ikke her: Allerede i 2025 vil Falck udvikle en løsning, der kan transportere en paramediciner med drone til et ulykkessted. Det vil være både hurtigere og billigere end at bruge helikopter.

Situation

Falck befinder sig i et teknologisk grænseland, når de skal videreudvikle og gentænke deres tjenester. Selvom droner lyder som en nærliggende idé, indebærer det enorme udfordringer at føre visionerne ud i livet.

Dronen skal selv kunne melde sin position tilbage til operatøren, og i øjeblikket er der ingen kort over, hvordan netværket dækker i luftrummet 100-120 meter over jorden. Opstår der problemer, skal dronen også selv kunne foretage en sikker nødlanding, for den er ude af syne for operatøren.

I samarbejde med TDC Erhverv skal der derfor etableres luftkorridorer med netværksdækning, så dronerne kan navigere i et lukket netværk uden risiko for, at uvedkommende kan overtage kontrollen med dem undervejs.

Løsning

Falck og TDC Erhverv har iværksat et testprogram på 4G-netværket, der giver konkrete erfaringer til den fremtidige dronetjeneste. Dronerne skal tilbagelægge lange afstande, og derfor skal man blandt andet teste BVLOS-teknologi – Beyond Visual Line of Sight – hvor operatøren ikke kan se dronen.

TDC Erhverv kortlægger netværksdækningen i dronernes flyvehøjde, så det bliver muligt at lave et sikkert, lukket netværk til den fremtidige, landsdækkende tjeneste.

I forbindelse med kommunikation mellem dronen, droneoperatøren og øvrige flyvende enheder i luftrummet får et hurtigt, stabilt og sikkert mobilnetværk en helt central rolle. Derfor skal teknologien sideløbende med de første test gøres klar til at udnytte det lynhurtige 5G-netværk.

I TDC Erhverv er vi stolte af at være Falcks samarbejdspartner, når de sender nye tjenester på vingerne. Samarbejdet er et godt eksempel på, hvordan to virksomheder med passion for nytænkning kan løfte opgaver på grænsen af det teknisk mulige.

“Når vi flyver med droner, er det afgørende for os, at sikkerheden er helt i top. Og der har vi brug for et stabilt og godt netværk. Og når vi går til 5G, er det allervigtigste for os, at vi også får hastigheden med.”

Falck | Quote profile image
Nicolai Søndergaard Laugesen
Udviklingschef hos Falck

Kontakt os og hør mere

Er du nysgerrig på, hvordan TDC Erhverv kan hjælpe din virksomhed og jeres innovationsprojekter? Så kan du kontakte vores specialist her.