I mange virksomheder blev Microsoft Teams kastet ud som digital redningskrans, da samfundet lukkede ned, og medarbejderne blev sendt hjem. Med flere og flere tilbage på kontorerne skal Teams-platformen nu integreres som en permanent løsning til afholdelse af alle slags videomøder i alle slags arbejdskontekster.

Vi har gennemført en digital transformation af videomøder på uhørt kort tid.

Som et mere levende supplement til traditionelle telefonsamtaler blev videomøder brugt flittigt til at holde kontakt med kolleger, kunder og samarbejdspartnere, da samfundet lukkede ned. Gennem de seneste to år er videomødetjenesterne blevet mere og mere avancerede, så de udover basisfunktionaliteten i dag også kan anvendes til bl.a. kundepræsentationer, webinarer og live-events.

Møderumsteknologi til den hybride arbejdsplads

Næste skridt på rejsen er at gøre videomødeteknologien til en integreret del af jeres kommunikationssetup – også på kontoret.

Indtil nu har videotjenesterne primært tjent det formål, at de har gjort det muligt at forbinde folk på tværs af hjemmearbejdspladsen, kontorbygninger og alt derimellem. Men nu, hvor flere og flere virksomheder er i gang med at designe arbejdspladser, hvor de hybride arbejdsformer er en del af hverdagen, er kravene til videomødeoplevelsen steget.

Det er ikke nok med en virtuel mødeoplevelse, der lige akkurat giver samtalepartnerne mulighed for at se og høre hinanden på tværs af lokationer. Hvis virtuelle møder skal blive et reelt alternativ til fysiske møder, skal videomødeteknologien levere exceptionelt gode mødeoplevelser, hvor mødedeltagerne ikke føler sig begrænset af tekniske udfordringer og dårlig kvalitet.

Vi skal ikke acceptere dårlige videomøder

Microsoft Teams Rooms er en digital møderumsløsning, der forener samarbejdsværktøjerne i Teams-platformen med video- og audioudstyr designet til at understøtte Microsofts teknologi.

Hvorfor er det smart?

Tænk på en helt almindelig mødesituation på arbejdspladsen. Det kan være, at der sidder én eller flere mødedeltagere i et storrumskontor med masser af baggrundslarm; det kan være, at én eller flere af mødedeltagerne anvender mikrofonen og kameraet på deres laptop; eller måske er en hel gruppe af mødedeltagere samlet i et mødelokale, men fordi kameraet i mødelokalet kun kan vise én stor panoramaindstilling af deltagerne, er det ikke muligt at skelne dem fra hinanden, når de taler.

Der er mange eksempler på, at et digitalt møde, hvor flere deltagere logger på fra forskellige arbejdskontekster, giver en dårlig mødeoplevelse. Og dårlige mødeoplevelser har det med at føre til upræcis kommunikation og koordinering.

Certificerede Microsoft-partnere

Microsoft Teams Rooms er et softwarebaseret koncept for onlinemøder på den hybride arbejdsplads, men det er også en fysisk installation i det mødelokale, I vælger.

Microsoft har certificeret en række producenter af audio- og videoteknologi, som leverer det udstyr, der skal bruges. Det er også muligt at bygge integrationer til jeres eksisterende videoudstyr, men hvis I ønsker en komplet Teams-oplevelse, hvor al software og hardware er designet til at snakke sammen, skal I vælge et Microsoft Teams native-setup.

Kom nemt og hurtigt i gang med møderne

Når I investerer i certificeret audio- og videoudstyr til Microsoft Teams Rooms, følger der et touch-panel med, som bliver placeret inde i mødelokalet. Touch-panelet giver et overblik over dagens møder. Forud for hvert møde skal mødedeltagerne blot klikke på ’Join’ på skærmen, og så går mødet i gang.

Under mødet bliver remote-mødedeltagerne præsenteret på skærmen i passende store vinduer. Når mødedeltagerne i mødelokalet taler, zoomer kameraet automatisk ind på den talende og leverer knivskarpe billeder, der kan videreformidle gestik og mimik.

Derudover vil de fleste funktioner, som du kender fra dit normale Teams-møde, være tilgængelige i en tilpasset form i mødelokalet. Så du vil kunne “Raise Hand”, bruge emojis og se et delt whiteboard.

Få hjælp til den rigtige installation

TDC Erhverv leverer videoudstyr fra den Microsoft-certificerede virksomhed Poly (tidligere Polycom), som har en helt ny portefølje klar til både hjemmekontoret, små og mellemstore mødelokaler, bestyrelseslokaler, undervisningslokaler og store auditorier. Udstyret kommer i et flot design med al funktionalitet og en brugervenlig grænseflade.

Vi skal nok hjælpe med rådgivning om, hvilket videoudstyr der passer til jeres behov ud fra jeres forskellige arbejdskontekster.

Udstyret kan købes som normalt hardware med en tilhørende serviceaftale, eller vi kan levere det i en as-a-Service-leverancemodel under navnet Room Systems.

Hvad er Microsoft Teams Rooms

Microsoft Teams Rooms er en digital møderumsløsning, der forener samarbejdsværktøjerne i Teams-platformen med video- og audioudstyr designet til at understøtte Microsofts teknologi. Microsoft Teams Rooms bliver implementeret som en fysisk installation i det mødelokale, I vælger.

Room Systems

Room Systems er en komplet as-a-Service-løsning, hvor vi stiller videoudstyr til rådighed, som inkluderer alt det, I har brug for, og hvor vi har ansvaret for driften. Udstyret bliver installeret og konfigureret af vores installatører og registreres i Microsoft Teams. Løsningen bliver derfor løbende opdateret med de nyeste teknologier og funktioner. Hvis udstyret skal udskiftes, eller aftaleperioden udløber, sørger vi for nedtagning af udstyret.