Hvordan optimerer jeg signalet på mit WiFi?

Senest opdateret: 11. Aug 2022

Skift kanal på dit trådløse netværk

I din WiFi-router, er der to signaler på forskellige frekvenser, som omtales 2.4GHz og 5GHz. Du kan fordele dine w-fi enheder på de to signaler for at finde den bedste wi-fi-frekvens til din enhed. Se her hvordan. 

2.4GHz og 5GHz har hver deres styrker og svagheder. Klik på et af de to signaler nedenfor, for at læse mere om dem.

2.4GHz-netværket understøtter ældre udstyr og har længere rækkevidde. Hastigheden på 2.4GHz-netværket er dog lavere og da det er den mest brugte frekvens, vil der også i nogen tilfælde være meget støj på dette netværk. 

5GHz-netværket har en kortere rækkevidde på sit signal, men en højere hastighed. Ikke alle enheder understøtter dette signal, så der vil som oftest ikke være så meget støj på dette netværk. Nyere udstyr (computere, tablets, telefoner mv.) understøtter 5GHz. 
Du kan logge ind i din router og skifte wi-fi kanalen, som dit trådløse netværk kører på. Hastigheden på din wi-fi forbindelse kan nemlig være påvirket af, at flere i området bruger samme trådløse w-fi kanal. 
Se hvordan du logger ind i din router her. 

Så snart, at du er logget ind i din router, kan du gennem indstillingerne ændre wi-fi kanalen.

Vejledning

 1. Tryk på tandhjulet for det netværket du vil skifte kanal på. 

 2. Under WiFi Spectrum vil du kunne se et Signaldiagram for, hvilke kanaler som er i brug af andre routere i dit område. Tryk på Start Scanning. Vi anbefaler, at du skriver kanal til en, som ikke er i brug, så dit wi-fi ikke påvirkes af støj fra andre routere.

 3. Når testen er færdig, får du vist en måling af de trådløse netværk, der findes i nærheden af din TDC router. Det lodrette røde felt viser kanalen din router er koblet på. Andre buer betyder, at en andre router bruger disse kanaler. Når du har fundet den bedste kanal, trykker du på hus-ikonet og igen på et tandhjul for at skifte kanalen på henholdvis 2.4GHz eller 5GHz netværket.


 1. Tryk på tandhjulet for det netværk du vil skifte kanal på.
  Her kan du se og rette dit wi-fi navn, wi-fi kode og wi-fi kanal. 

 2. Vælg Trådløst miljø for at finde den bedste kanal i dit område.

 3. Start en scanning for at se, hvilken kanal der er bedst.

 4. Når testen er færdig, får du vist en måling af de trådløse netværk, som findes i nærheden af din TDC router. Det lodrette blå felt viser kanalen, som din TDC router er koblet på. Andre buer viser, hvis der er andre routere i nærheden og kanalen de benytter.

 5. Når du har fundet den bedste kanal, trykker du på Basis-feltet og skifter kanalen under Kanaludvælgelse.
 1. Under Trådløst miljø, kan du se et Signaldiagram for, hvilke kanaler, som er i brug af andre routere i dit område. Vi anbefaler, at du skifter kanal til en, som ikke er i brug, så dit wi-fi ikke påvirkes fra andre routere. 

 2. Når testen er færdig, får du vist en måling af de trådløse netværk, der findes i nærheden af din TDC router. Du får angivet, hvilken kanal din TDC router er koblet på. Farvede buer viser, hvis der er andre routere i nærheden og kanalen de benytter. Når du har fundet den bedste kanal, trykker du Tilbage for at kunne indstille din kanal.

 3. Under WiFi kan du rette kanal, som dit wi-fi er indstillet til.

 4. Tryk på det wi-fi netværk du ønsker at rette kanal på og herefter Vis avancerede indstillinger.

  Vælg den kanal, som er mest optimal ift. dit trådløse miljø og tryk Gem.

 1. Klik på Værktøjer i top-menuen.

 2. Klik herefter på WiFi-Analysator.
  Du kan vælge om du vil analysere dit 2.4GHz eller 5GHz netværk. 

 3. Klik på Start Test.

  Når du har fundet en bedre kanal, skal du klikke på Skift kanal.

 4. Vælg den ønskede kanal ud for Kanal og klik herefter på Gem