Gode råd til wi-fi og placering af router

Senest opdateret: 2. Jul 2024


Kan du ikke fange dit wi-fi alle steder eller føles wi-fi forbindelsen langsom, kan det skyldes en række forskellige ting. Få hér nogle forslag til, hvordan du får det bedst mulige trådløse signal.
 1. Placér din router højt og centralt
  De trådløse signaler skal kunne sendes og modtages så uhindret som muligt for at være mest effektive. Derfor er det bedst, at du ikke placerer din router i skabe, bag møbler eller lignende. Få den op i højden og placeret så centralt som muligt.

 2. Undgå placering nær andet elektronisk udstyr – især det trådløse
  Sørg for at din router ikke står i nærheden af andet trådløst udstyr som fx musikanlæg, trådløse telefoner, babyalarmer, mikroovne og lignende. Andet trådløst udstyr kan nemlig forringe din trådløse forbindelse.

 3. Finjustér wi-fi senderne i routeren
  Vores nyere routere indeholder to forskellige sendere, som henholdsvis omtales som 2.4 GHz og 5 GHz. 5 GHz-frekvensen er hurtigere ved kortere afstande og er mere effektiv i et lokalområde, der er fyldt med andre trådløse signaler. 2.4 GHz-frekvensen understøtter ældre udstyr og har en smule bedre rækkevidde.

  Derfor bør 5 GHz-frekvensen som tommelfingerregel altid vælges på udstyr, som understøtter dette. Standardindstillingen på vores nyere routere er sat til automatisk at vælge den bedste af disse to sendere. Dette virker dog desværre ikke altid. Derfor kan det være en fordel at slå visningen af disse to sendere til og forbinde sine enheder til den ønskede sender. Ved at give begge frekvens signaler, det præcis samme wi-fi navn, vil der kun blive vist et wi-fi, og routere vil automatisk skifte mellem disse to frekvens signaler. Hvis man ikke ønsker dette, skal man blot give de to frekvenssignaler, to forskellige wi-fi navne f.eks. Wi-fi 2.4 GHz og wi-fi-5 GHz.

 4. Overvej nødvendigheden for ekstra wi-fi sendere
  Wi-fi har desværre en begrænset rækkevidde og kan i visse tilfælde ikke dække det ønskede område fyldestgørende. For at opnå den ønskede dækning kan det være nødvendigt at få opsat ekstra sendere. Vi tilbyder ’Wi-fi boostere’ via vores søsterselskab, YouSee til brug for hjemmearbejdspladsen.
  Læs mere her.

 5. Brug netværkskablet hvis muligt
  Du får den bedste og mest stabile forbindelse på hjemmearbejdspladsen, hvis du kan tilslutte pc'er, tv-bokse, Smart-TV, spillekonsoller og musikanlæg med et netværkskabel. Det betyder, at færre elektroniske enheder skal dele den begrænsede trådløse netværkskapacitet.

 6. Hastighedstest
  Hvis du har fulgt de tidligere nævnte råd, anbefales det at udføre en hastighedstest for at vurdere din internetforbindelse. Du kan også finde yderligere oplysninger om, hvordan du udfører en hastighedstest


Kontakt

Vi er her for at hjælpe

Derfor er du også mere end velkommen til at ringe eller skrive direkte til os,
så vil vi hjælpe dig godt på vej.

Kontakt os

Figur af mand og kvinde med høretelefoner - Kontakt os