Find IMEI-nummer på din telefon

Senest opdateret: 23. Apr 2024


Det er ikke svært at finde IMEI-nummeret på din telefon. IMEI-nummeret er unikt, og din mobiltelefons 15-cifrede ID- eller serienummer.
Hvad er IMEI-nummer?

IMEI-nummeret består normalt af 15 cifre og bruges til forskellige formål, såsom at aktivere eller deaktivere en mobiltelefon, spore stjålne enheder, og hjælpe mobiludbydere med at administrere deres netværk.
Hvordan finder jeg mit IMEI-nummer?

Den letteste måde er at indtaste *#06# på mobilen, der hvor du også indtaster et mobilnummer. IMEI-nummeret kommer herefter frem på skærmen sammen med enhedens andre oplysninger.

Derudover, kan du også finde IMEI-nummeret på følgende måder:

  • På din kvittering for køb af mobiltelefonen

  • Under stregkoden bag telefonens batteri
Smart at gemme IMEI-nummer

Det er en god idé at gemme købskvitteringen eller skrive din telefons IMEI-nummer ned, hvis din mobiltelefon skulle blive stjålet eller går i stykker. Du skal nemlig bruge det, når du melder en mobiltelefon stjålet hos politiet. Hvis en mobiltelefon bliver spærret på IMEI-nummeret, vil den ikke kunne bruges til opkald/data/SMS/MMS m.m. før, at spærringen igen er ophævet hos politiet – heller ikke med et nyt simkort.
Ofte stillede spørgsmål om IMEI-numre

IMEI-nummeret tjener til at identificere unikt hver mobiltelefon og bruges til forskellige formål som sikkerhed og sporingsfunktioner.

Nej, IMEI-nummeret og serienummeret er forskellige. IMEI er specifikt til identifikation af mobiltelefoner, mens serienummeret identificerer enheden generelt.

Normalt er det ikke lovligt eller let at ændre IMEI-nummeret, og det er ofte forbundet med sikkerhed og lovlige konsekvenser.

Beskyt dit IMEI-nummer ved at undlade at dele det offentligt og være forsigtig med at installere apps fra ukendte kilder for at forhindre potentielt misbrug.

Nej, IMEI-nummeret bruges normalt ikke til at låse op for en telefon. Låsning og IMEI er separate processer og funktioner.

Kontakt

Vi er her for at hjælpe

Derfor er du også mere end velkommen til at ringe eller skrive direkte til os,
så vil vi hjælpe dig godt på vej.

Kontakt os