Tech trends i 2020 – hvad kommer vi til at se?

På tærsklen til 2020 kaster vi et blik tilbage på året, der er gået, og vi kigger i krystalkuglen og ser på de tendenser og trends, som virksomheder kommer til at forholde sig til i den nærmeste fremtid: Automatisering af tunge processer. Intelligente værktøjer til kundebetjening. Kompleks databehandling i skyen, der støtter virksomhedens beslutningsgrundlag. IoT og 5G. Kort sagt: Teknologi, der bringer dig tættere på dine forretningsmål.

Med i studiet har vi inviteret Daniel Aunvig fra Microsoft, Klaus Æ. Mogensen fra Instituttet for Fremtidsforskning og Christian Bering fra Holo, der skal spå om de mest markante tech trends i 2020. 

"Fremtidens digitale vindere bliver dem, der forstår at bruge robotter og AI på en måde, der vil fremme deres virksomhed. Det, som vi kommer til at se meget, er en polarisering mellem virksomheder, der kan spare en masse arbejdskraft på at bruge AI og robotter. Hvis man fx tager arkitekturfirmaer, så kan man bruge AI til at skabe bygninger, regne på styrken af dem, visualisere dem, og det vil sige, at man meget hurtigere end tidligere kan lave et gennemarbejdet arkitektur- eller ingeniørprojekt. Det vil sige, at de bedste tegnestuer, de vil kunne håndtere langt flere opgaver, end det er tilfældet i dag."
- Klaus Æ. Mogensen

Lyt med og hør mere om de kommende tech trends

 

Daniel Aunvig er Data & AI lead hos Microsoft Danmark og leder et team af Data & AI specialister på tværs af industrier i forhold praktisk anvendelse af data & AI teknologi. 

Klaus Æ. Mogensen er seniorforsker hos Instituttet for Fremtidsforskning. Klaus’ ekspertise ligger inden for teknologi og videnskab herunder bl.a. robotter, automatisering, AI, kommunikationsteknologi mm.

Christian Bering er Technology & Data Lead hos Holo og har mere end 10 års erfaring fra it-konsulentbranchen. Hos Holo arbejder Christian med at udvikle en sammenhængende "mobility-as-a-service" løsning for selvkørende biler vha. 4G teknologi.