IT-sikkerhed – hvordan garderer man sig mod it-kriminalitet?

For langt de fleste virksomheder og organisationer er it og data i skudlinjen hver dag. Og det er ikke længere kun hackere, der sidder i kælderen i de sene nattetimer og gætter passwords. Cyberkriminalitet er blevet en industri, hvor man for få penge kan købe sig til viden om sårbarheder i netværk og organisationer verden over. I dette afsnit af TechIn ser vi nærmere på det aktuelle trusselsbillede og nogle af de største sikkerhedshuller i virksomheder, som bl.a. inkluderer medarbejderne.

Med os i studiet har vi Tommy Abrahamsson fra Secu og Thomas Lerche fra Gladsaxe Kommune til at gøre os klogere på, hvor truslerne kommer fra, hvordan de tager sig ud, og sidst – men ikke mindst – hvordan man kan gardere sig.

Noget af det, som er super essentielt, og som understøtter rigtig mange ting i sikkerhedsdisciplinerne, det er at få scannet internt i miljøet efter sårbarheder. Og sårbarheder kan fx være en forkert konfigureret wifi-router, det kan være en manglende PatchPoint server. Det kan også være, at en bruger eller en administrator har installeret et stykke software, som har indført en sårbarhed, altså et hul, som så kan udnyttes kriminelt. Så det er essentielt at få fjernet de huller, der kan udnyttes.
- Tommy Abrahamsson

Lyt med og bliv klogere på it-sikkerhed, og hvad du skal være opmærksom på

 

Tommy Abrahamsson er Security Specialist hos Secu, hvor han har ansvar for de tekniske leverancer fra teamet i Secu. Tommy har mere end 17 års erfaring indenfor IT sikkerhed, og hjælper organisationer bl.a. med styring af sårbarheder, håndtering af kritiske accounts, analyse af sikkerhedshændelser, m.m. Senest har Tommy været med til at etablere AutoSOC servicen, som er et moderne SOC as a Service koncept som skal hjælpe kunder med at identificere og nedbringe risikoen for sikkerhedstrusler.

Thomas Lerche er digitaliseringschef i Gladsaxe Kommune og har til dagligt ansvar for at skabe en sikker og stabil drift af kommunens IT-infrastruktur og systemlandskab samt ansvar for at sætte kommunens digitale strategiske linje. Thomas har stor erfaring med at udvikle og præge organisationer til at se nye muligheder og løsninger ved brug af nye teknologier og systemer.