Internet of Things – hvad skal vi bruge det til?

I første afsnit af TechIn sætter vi fokus på IoT (Internet of Things). For mange er IoT noget, der kommer i fremtiden, og som kun henvender sig til store virksomheder. Med flere end 9 milliarder enheder koblet op på nettet, kan vi konstatere, at det ikke er tilfældet. IoT er en realitet her og nu, og virksomheder af alle størrelser kan bruge det til at optimere deres forretning. Det handler om ambitioner og behov. 

Sammen med Kim Brostrøm fra DOLL (Danish Outdoor Lighting Lab) og Jakob Ødum fra TracTrac forsøger vi at komme tættere på IoT og dets muligheder, fordele og faldgrupper, når vi diskuterer deres praktiske erfaringer med IoT.

”Det er vigtigt, at man springer ud i det. De virksomheder, kommuner og byer, som rent faktisk tager IoT til sig, begynder at eksperimentere og får implementeret nogle forskellige løsninger og lærer af dem, er typisk foran.”
- Kim Brostrøm

Lyt med og bliv klogere på, hvordan du kan skabe værdi for din forretning med IoT.

 

Jakob Ødum er elitesportsudøver og har baseret hele sin forretning, TracTrac, på systemer og tjenester til tracking af sportsgrene og events, hvor publikum ikke kan følge med på tæt hold - fx orienteringsløb og sejlads. Disse trackingsystemer baserer sig på anvendelsen af IoT. TracTrac bruger tjenesten i flere end 50 lande fordelt på alle kontinenter.

Kim Brostrøm har 4 års praktisk erfaring i arbejdet med IoT-løsninger og har i dag ansvaret for at styre DOLL Living Lab’s IoT-projekter. Flere end 350 byer og organisationer har besøgt DOLL Living Lab for at høre om de erfaringer, muligheder og barrierer, der er opstået i forbindelse med deres mange IoT-projekter.