Implementering af Cloud – Hvordan forankres den nye cloudløsning i medarbejdernes hverdag?

Forandringsledelse og adfærdsdesign er nøgleord i denne udgave af TechIn, hvor vi ser nærmere på rejsen fra jern i kælderen til skyen. For når beslutningen om at gå i skyen er truffet, skal cloudstrategien føres ud i livet. Men hvordan får man medarbejderne med på rejsen? Og hvordan bliver den nye hverdag med cloudløsninger forankret i hverdagen? I dette afsnit dykker vi med andre ord ned i, hvad der sker, når beslutningen er taget, og medarbejderne skal i gang med at bruge nye applikationer, gemme deres data på nye måder og dele viden på nye platforme.

Med i studiet har vi inviteret adfærdsekspert Louise Neel Høyer fra Human Univerz, Mickey Jervin fra FLSmidth og Karsten Vang fra HB Trapper, der skal gøre os klogere på, hvordan man motiverer sine medarbejdere til at adoptere nye tech-løsninger.

Sender du bare en mail, så er sandsynligheden for, at du kommer i mål med din forandring kun 15%. Hvis du arbejder med professionel forandringsledelse, så er du helt oppe i 94%. Men det kræver selvfølgelig en indsats at lave forandringsledelsen, og det koster. Til gengæld får du også fuld brug af dit system efterfølgende. (…) Hvis man bruger mange penge på en cloudplatform, så vil man jo også gerne have folk til at bruge det. Ellers er det jo ligesom at købe Netflix uden at se film.
- Louise Neel Høyer & Mickey Jervin

Lyt med og bliv klogere på implementering af cloud og adfærdsdesign

 

Louise Neel Høyer er certificeret i change management og adfærdsdesign. Louise har over 17 års erfaring med it- og strategiudrulninger, organisationsændringer, implementering af ”new way of working” mm., og hjælper organisationer med at gennemføre forandringer og adfærdsændringer med udgangspunkt i KBI (Key Behavioural Indicators).

Mickey Jervin er Modern Workplace Architect hos FLSmidth, hvor han har ansvar for at implementere Office 365/Dynamics 356/Cloud Applications. Mickey har stor erfaring med at udbrede kendskabet til digitale services i organisationer, så forretningen og medarbejderne kan fokusere på det, de er dygtigst til. Mickeys speciale er samarbejdsværktøjer til intern brug.

Karsten Vang er direktør i HB Trapper A/S med 90 ansatte. I HB Trapper har de implementeret Office 365 for at få en hybridløsning på opbevaring af data og derved blive mindre afhængige af deres servere. Implementeringen blev igangsat i sommeren 2018, og på imponerende kort tid har 80 procent af brugerne adopteret den nye løsning.