TechIn Podcast Episode 7

Hvad er digitalisering?

Hvornår er man som virksomhed digitaliseret? Og hvad omfatter begrebet egentlig? I dette afsnit af TechIn fokuserer vi helt overordnet på begrebet digitalisering. For selvom digitalisering længe har været et buzzword, så er mange virksomheder stadig ikke helt med på, hvad det vil sige at være digitaliseret, og hvad der egentlig ligger i begrebet.

Til at gøre os klogere på digitalisering har vi inviteret Pernille Kræmmergaard fra Digitaliseringsinstituttet og Erik Frøkjær fra Datalogisk Institut ved Københavns Universitet med i studiet.

”Digitalisering handler om, hvordan vi anvender teknologien i en organisatorisk sammenhæng sammen med de mennesker, der er i organisationen, men også med de mennesker, vi interagerer med udenfor organisationen for at skabe værdi. (…) Der findes fem generationer af digitalisering, som en virksomhed kan befinde sig i. Det handler altså ikke om, om man som virksomhed er digitaliseret eller ej. Det handler om, hvilke af de fem generationer man befinder sig i. Og en af pointerne er, at man faktisk skal befinde sig i alle fem generationer samtidigt.”
- Pernille Kræmmergaard & Magnus Krabbe

Lyt med og bliv klogere på begrebet digitalisering

 

Pernille Kræmmergaard er direktør i Digitaliseringsinstituttet og tidligere professor i digitalisering på Aalborg Universitet. Pernille har i mere end 20 år forsket i, hvordan it ledes for at skabe forretningsmæssig værdi og i de seneste år også i digital transformation i både offentlige og private organisationer

   

Erik Frøkjær har i mange år været lektor på Datalogisk Institut ved Københavns Universitet og er i dag tilknyttet som ekstern lektor. Erik har forsket i interaktionen mellem mennesker og datamaskiner og har derudover rådgivet mange private og offentlige organisationer og virksomheder i digitalisering.