Gode råd til wi-fi og placering af router

Kan du ikke fange dit wi-fi alle steder, kan det skyldes en række forskellige ting. Få hér nogle forslag til, hvordan du får det bedst mulige trådløse signal.

 1. Placér din router højt og centralt
  De trådløse signaler skal kunne sendes og modtages så uhindret som muligt for at være mest effektive. Derfor er det bedst, at du ikke placerer din router i skabe, bag møbler eller lignende. Få den op i højden og placeret så centralt som muligt.

 2. Undgå placering nær andet elektronisk udstyr – især det trådløse
  Sørg for at din router ikke står i nærheden af andet trådløst udstyr som fx musikanlæg, trådløse telefoner, babyalarmer, mikroovne og lignende. Trådløst udstyr kan nemlig forringe din trådløse forbindelse.

 3. Brug både 2,4 GHz- og 5 GHz-frekvensen
  Nyere routere understøtter både 2,4 GHz og 5 GHz. 5 GHz-frekvensen er hurtigere ved kortere afstande, og der er færre brugere. Derfor bør 5 GHz-frekvensen altid vælges på udstyr, som understøtter dette. 2,4 GHz har dog typisk en længere rækkevidde. Så vælg den frekvens, der fungerer bedst for dig .

 4. Test internethastigheden med et netværkskabel
  Brug en hastighedsmåler på internettet og en computer koblet til routeren med et netværkskabel til at tjekke hastigheden. Er hastigheden langsommere, end hvad du har bestilt, kontakt os på 7070 9090 ’Teknisk hjælp’, så kontrollerer vi, om der er en fejl på selve forbindelsen. Vi booker et tekniker-besøg sammen med dig, hvis det er nødvendigt.

 5. Brug netværkskablet hvis muligt
  Du får den bedste og mest stabile forbindelse på hjemmearbejdspladsen, hvis du kan tilslutte pc'er, tv-bokse, Smart-TV, spillekonsoller og musikanlæg med et netværkskabel. Det betyder, at færre elektroniske enheder skal dele den begrænsede trådløse netværkskapacitet.

Har du stadig brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os: