DSL, Coax og Fiber – hvad er det

Vi tilbyder 3 forskellige typer af bredbåndsinternet, nemlig DSL, Coax og Fiber. Her kan du læse om de forskellige typer og finde ud af, hvad du har.

DSL

En bredbåndsforbindelse via kobberkabel kan du nok huske fra den klassiske bip-lyd, som du hørte, når du gik på nettet via telefonen, fx ISDN eller 56k modem. Teknologien er siden hen blevet forbedret i takt med udrulningen af internettet. Det betyder, at vi nogle steder er i stand til at nå op over 100 Mbit downloadhastigheder.

DSL kendetegnes også ved, at der ikke er en garanteret hastighed, hvilket betyder at afstanden fra din tilslutning til vores central kan give støj og dermed lavere gennemsnitshastighed.

Coax

Coax er internet gennem antennestikket. Det betyder, at størstedelen af den type forbindelse ses på hjemmeadresser fx via en foreningsaftale, hvor der er en standardaftale på en TV-pakke. Derfor vil langt de fleste forbindelser via Coax være leveret som en hjemmearbejdsplads eller bruttolønsordning igennem arbejdsgiveren.

På en Coax forbindelse vil du maksimalt være i stand til at opnå 1 Gbit downloadhastighed, hvis adressen er tilsluttet den nyeste version.

Fiber

En fiberforbindelse er, i modsætning til DSL, den hurtigste internetløsning med hastigheder op til 10 Gbit. Fiber anses for at være fremtiden inden for internetteknologi, da man først og fremmest er i stand til at levere hastigheder på det nævnte niveau. Det skyldes primært, at fiber forekommer som lysleder igennem glas eller plastik, hvor det er muligt at sende data langt hurtigere. Det betyder, at alle hastigheder er med garanti og ikke forstyrres af støj.

Har du stadig brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os: