eSIM

I stedet for at have et fysisk simkort, som vi sætter ind i vores enheder, består eSIM af en lille chip, som er direkte indbygget i enhederne fra producentens side. Det åbner op for en masse nye muligheder for dig som forbruger, hvis du ejer én enhed, der understøtter eSIM.

Fordele ved eSIM

Med overgangen til eSIM skabes nye brugeroplevelser, hvor du med tiden undgår at skulle udskifte det fysiske simkort. Alt håndtering af eSIM-profiler vil i fremtiden nemlig foregå digitalt.

Det betyder blandt andet, at du kan aktivere og skifte mellem operatørplaner direkte på din enhed, så den samtidig kan understøtte forskellige selskaber. Du har altså én enhed med flere numre, fx til privat og erhvervsmæssig brug, som du let kan skifte imellem direkte på din enhed.

I stedet kan du også samle alle dine enheder på én operatørplan, hvor fx din smartphone agerer som hovedenhed, og dit smartur og tablet er koblet op på samme plan. Eller du kan køre forskellige operatørplaner på alle dine enheder, alt efter hvad der passer bedst til dine behov.

Spørgsmål og svar

Hvornår vil TDC Erhverv understøtte eSIM?

TDC Erhverv forventer at understøtte eSIM i løbet af 2020, startende med wearables som fx smartur, pulsmålere og lignende.

I løbet af 2020 vil TDC Erhverv også understøtte eSIM til smartphones, startende med iPhones.

Hvor finder jeg information om eSIM som privatkunde?

Hvis du er privatkunde ved youSee, kan du forvente understøttelse af eSIM til smarture (Apple Watch) inden udgangen af 2019. Du kan løbende følge med i udviklingen på youSees hjemmeside.

Hvordan påvirker eSIM fremtidens enheder?

Når producenterne i fremtiden ikke behøver gøre plads til en simport i enhederne, vil det blive lettere at lave mindre, robuste og vandtætte enheder.

Hvad står ’e’ for i eSIM?

E står for ’embedded’, altså indbygget.

Hvilke producenter og enheder understøtter eSIM?

Flere af de store producenter såsom Apple, Huawei, Google er nu begyndt at levere smartphones med både det fysiske simkort og det nye eSIM indbygget, også kaldet dobbelt-SIM-enheder. Både Apple, Microsoft, Samsung og Huawei har også smarture og tablets med eSIM-understøttelse.

Hvor længe dobbelt-SIM-enheder vil være tilgængelige er op til producenterne bag de forskellige enheder, men det må antages, at det fysiske simkort over de næste år vil blive gradvist erstattet af eSIM.

Hvor finder jeg information om eSIM til IoT-løsninger?

Du kan blive klogere på IoT Connectivity her.

Hvad er historien bag eSIM?

Igennem årtier og i takt med den teknologiske udvikling, er simkortets fysiske størrelse blevet mindre og mindre. I 2015 kom de første eSIM konfigurationer frem, men markedet har længe ventet på en fælles standard for, hvordan eSIM skulle understøttes. I marts 2018 offentliggjorde GSMA deres globale eSIM konfiguration, hvilket for alvor har sat gang i udviklingen af eSIM.

Har du stadig brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os: