eSIM

I stedet for at have et fysisk simkort, som vi sætter ind i vores enheder, består eSIM af en lille chip, som er direkte indbygget i enhederne fra producentens side. Det åbner op for en masse nye muligheder for dig som forbruger, hvis du ejer én enhed, der understøtter eSIM.

Fordele ved eSIM

Med overgangen til eSIM skabes nye brugeroplevelser, hvor du med tiden undgår at skulle udskifte det fysiske simkort. Alt håndtering af eSIM-profiler vil i fremtiden nemlig foregå digitalt.

Det betyder blandt andet, at du kan aktivere og skifte mellem operatørplaner direkte på din enhed, så den samtidig kan understøtte forskellige selskaber. Du har altså én enhed med flere numre, fx til privat og erhvervsmæssig brug, som du let kan skifte imellem direkte på din enhed.

Spørgsmål og svar

Hvornår vil TDC Erhverv understøtte eSIM?

Erhverv forventer at understøtte eSIM til smartphones og tablets i løbet af 2020

Hvad er historien bag eSIM?

Igennem årtier og i takt med den teknologiske udvikling, er simkortets fysiske størrelse blevet mindre og mindre. I 2015 kom de første eSIM konfigurationer frem, men markedet har længe ventet på en fælles standard for, hvordan eSIM skulle understøttes. I marts 2018 offentliggjorde GSMA deres globale eSIM konfiguration, hvilket for alvor har sat gang i udviklingen af eSIM.

Hvordan påvirker eSIM fremtidens enheder?

Når producenterne i fremtiden ikke behøver gøre plads til en simkort i enhederne, vil det blive lettere at lave mindre, robuste og vandtætte enheder.

Hvad står ’e’ for i eSIM?

E står for ’embedded’, altså indbygget.

Hvilke producenter og enheder understøtter eSIM?

Flere af de store producenter såsom Apple, Huawei, Google er nu begyndt at levere smartphones med både det fysiske simkort og det nye eSIM indbygget, også kaldet dobbelt-SIM-enheder.

Hvor længe dobbelt-SIM-enheder vil være tilgængelige er op til producenterne bag de forskellige enheder, men det må antages, at det fysiske simkort over de næste år vil blive gradvist erstattet af eSIM.

Hvor finder jeg information om eSIM til IoT-løsninger?

Du kan blive klogere på IoT Connectivity her.

Har du stadig brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os: