Tak for alle jeres spørgsmål

Nedenfor har vi samlet svar på jeres gode spørgsmål. Du er velkommen til at kontakte dit Account Team, hvis du har yderligere spørgsmål. Endnu en gang tak for din deltagelse på vores 5G webinar.

Spørgsmål og svar

Der anvendes batteri-backup alle steder, hvor det er fysisk muligt og dieselgeneratorer på knudepunkter. Batterikapaciteten giver typisk mulighed for 2-6 timers drift, imens dieselgenerator i praksis kan køre "uendeligt".

Secure Mobil understøttes allerede på 5G. En videreudvikling af servicen vil være oplagt ifbm. Network Slicing, men dette vil først blive en del af 5G fase 3.

Vi ser allerede nu væsentligt forbedret latency (svartid) på 5G NSA i forhold til 4G. Det giver en mere flydende brugeroplevelse for kunder med produktet. Selvom der "kun" er relativt smal båndbredde på 5G, er der endnu også relativt få brugere som deles om den. Samtidig er der et state of the art 4G modem i enheden (NSA er jo både 5G og 4G), så samlet giver det en forbedret ydelse i forhold til tidligere Mobilt Bredbånds routere.

2G forventes at fortsætte som teknologi en årrække endnu (+2025). Men det vil være en god idé allerede nu at begynde overvejelse om at skifte til nye løsninger. TDC Erhverv understøtter NB-IoT og CAT-M (senere i 2021), som er de fremtidige IoT standarder for 5G. 3G udfases som teknologi ved udgangen af 2022.

Med Secure Mobil (dedikeret APN) vil man kunne lave et lukket netværk, som kobles med en virksomheds MPLS netværk. Løsningen understøttes både i 2G, 3G, 4G og 5G. Trafikken routes direkte til virksomheden, som herefter selv har ansvaret for håndteringen.
Senere i 5G teknologien vil det blive muligt at lave lokale Private Netværk og Slicing makro netævrket med IP-Sec E2E til at øge sikkerheden yderligere.