Danmark er et land med et utal af små og mellemstore virksomheder. Tusinder af cvr-numrene dækker over virksomheder med få ansatte, men stadig med store ambitioner. Måske har virksomheden en unik idé til et produkt eller en tjeneste? Måske kan virksomheden præstere en enestående logistik?

Under alle omstændigheder oplever de små og mellemstore ofte, at de på et tidspunkt rammer loftet og kan have svært ved at komme videre uden ekstraordinært store investeringer eller uden flere medarbejdere, som det i nogle regioner og sektorer kan være endog meget svære at finde.

Hvorfor er digitalisering nøglen?

Mange mindre virksomheder har udviklet sig organisk, og så er arbejdsprocesser og hele den måde virksomheden er bygget op på, ikke altid optimal. Med automatisering og digitalisering af processerne kan man undgå meget manuelt tidsforbrug, mindske risikoen for fejl og undgå flaskehalse.

Digitalisering kan derfor være nøglen til at få mere ud af små organisationer uden store investeringer i flere medarbejdere eller eksterne partnerskaber.

Der findes ikke to ens virksomheder inden for SMV-segmentet, og nogle vil have behov for flere digitale muskler til produktion, andre til kunderådgivning, marketing, e-handel eller måske onlinetjenester af forskellig art. Alligevel har de meget til fælles, og det er behovet for velfungerende rammer.

Hastighed, sikkerhed, stabilitet

Hvad består rammerne af for den digitale omstilling hos SMV'erne? Uanset, hvilke processer, der skal optimeres, er der nogle ting, der går igen, og det er kommunikation, samarbejde og behov for adgang til internettet. En velfungerende internetforbindelse er alfa og omega. Det er telefoni og samarbejdsværktøjer også. Og hvilke krav skal den grundlæggende struktur så overholde?

  • Hastighed – Vi streamer, overfører tunge filer og databaser, bruger flere og flere cloudtjenester og afholder løbende videomøder, hvor forbindelsen skal være perfekt. Det kræver alt sammen stor båndbredde, helst i form af fiber. Også til de mere og mere udbredte hjemmearbejdspladser.

  • Sikkerhed – Trusselsbilledet bliver løbende opgraderet. Phishing, ransomware, virus og meget mere prøver at finde vej til virksomhedens netværk for at kompromittere data og stjæle persondata. Det optimale er integreret sikkerhed, der holder øje med truslerne automatisk.

  • Stabilitet – Maksimal oppetid og god dækning overalt i landet holder forretningen i gang og kollegerne produktive og glade. Uden forbindelser går forretningen i stå, og derfor bør en erhvervsopkobling – fx via fiber – have en backup-forbindelse, der fx bruger mobilnettet eller et anden forbindelse

Én ting er med andre ord selve strukturen, der understøtter den digitale omstilling i form af telefoni, omstilling og internet. En anden ting er de krav om hastighed, sikkerhed og stabilitet, der sikrer ubrudt opkobling og trygge arbejdsforhold i det daglige.

Hvordan kommer I bedst i gang?

Langt de fleste af de mindre virksomheder har 'en sten i skoen' i form af et teknologisk efterslæb, der kan bruge en digital opgradering. Måske er der ikke mobildata nok til at holde alle produktive på farten? Måske kan man ikke se hinandens kalendere og stille om på stedet? Måske lever I med ukrypterede forbindelser til hjemmekontorerne?

SMV:Digital er et program under Erhvervsstyrelsen, hvor små og mellemstore virksomheder kan ansøge om tilskud på op til 250.000 kr. til investering i digitale løsninger og til rådgivning. Det kan være med til at give jeres virksomheds digitale processer et skub fremad.

Hos TDC Erhverv har vi også kompetente digitaliseringskonsulenter, der kan rådgive om løsninger, der inden for budgettet og under hensyntagen til jeres forretningsmål kan bidrage til den digitale omstilling.

Læs mere om tilskud hos SMV:Digital

Læs mere om vores løsninger her