X

Direktørens mobil: Pia Rybenfeldt, Capgemini Danmark

Pia Rybenfelt

Hun er CEO, gadgetfreak, app-entusiast og ville hellere undvære opkaldsfunktionen end mails på sin iPhone. Læs, hvorfor Pia Rybenfeldt mener, at smartphones ændrer måden, vi arbejder på.

Hvilken mobil har du i dag?

En iPhone 4. Jeg har tidligere haft andre smartphones og elskede dem alle, men jeg havde min musik på en iPod, og så var det lettere at samle det hele i en iPhone. Jeg elsker apps og bruger dem primært til ting, der er relateret til min hverdag, f.eks. rejsetider, aktiekurser, valutakurser, vejrudsigter for hele verden og byer, jeg besøger, fakta om lande og deres kultur og omregning af tøjstørrelser.

Hvad er den største forbedring fra din seneste telefon?

Designet er pænere end på iPhone 3, som jeg havde før. Jeg kan godt lide produkter, der er lækre at se på og intuitive at bruge, og det er den specielt i kombination med en iPad. Jeg er faktisk helt holdt op med at tage bærbar computer med, når jeg er på ferie eller forretningsrejse. Jeg har min iPhone og iPad med, og så har jeg købt et lille tastatur, til når jeg skal arbejde med dokumenter.

Går du på nettet med din mobil?

Det gør jeg hele tiden. Jeg henter selvfølgelig mails og finder information, og så bruger stort set alle applikationer jo også netadgang. Jeg er økonomisk anlagt, så alle de steder, jeg kan komme til det, går jeg på et Wi-Fi-netværk. Da jeg var på sommerferie i USA, gik jeg kun på Wi-Fi.

Hvilken funktion ville være sværest at undvære?

Det ville mailadgangen helt sikkert. Skulle jeg vælge mellem at undvære adgangen til mails og muligheden for at lave opkald, ville jeg helt sikkert fravælge opkald. På den måde er navnet et levn fra fortiden, fordi en smartphone ikke er en telefon i traditionel forstand, men i højere grad en computer.

Hvad betyder mobiltelefonen for dit arbejde?

Jeg mener faktisk, at smartphones er med til at flytte hele kulturen omkring arbejdet. Kravet går mod, at smartphones, og de muligheder, de giver, bliver en integreret del af måden, vi arbejder på. Det er et værktøj, som skaber værdi for virksomheden, så vi er følsomme over for, at tingene altid fungerer.

Hvad ønsker du dig af din næste mobiltelefon?

Den skal have væsentlig mere hukommelseskapacitet, selv om jeg endda har den største model i dag, men man fylder den hurtigt med musik, billeder, applikationer osv. Desuden skal den have næste generation af batterier med længere levetid. I forhold til funktioner ligger værdien i smartphones jo netop i applikationerne. Hele verden udvikler til platformen, og hvis du mangler en funktion, kan du finde den i en applikation, der enten er gratis eller i hvert fald ikke koster en formue. Det er derfor, smartphones vinder frem, som de gør – på bekostning af den klassiske mobiltelefon.

Hvis mobiltelefonen blev væk i morgen…

Så ville jeg få mig en ny og genskabe den gamle via min sikkerhedsbackup i iTunes, og hele mailhistorikken ligger jo centralt, så i løbet af en time til halvanden ville jeg være oppe at køre igen.

Om Pia Rybenfeldt
  • Adm. direktør i Capgemini Danmark A/S.
  • Formand for ITEK, der DI’s branchefællesskab for it, tele, elektronik og kommunikation.
  • Capgemini er en af verdens førende leverandører af rådgivnings-, teknologi- og outsourcingydelser med en omsætning i 2010 på knap 8,7 mia. euro. Koncernen har over 112.000 medarbejdere globalt, med 3.000 i Skandinavien, heraf 320 i Danmark.