X

Mere

DRIFTSINFORMATION

Billedudfald på TDC TV er nu rettet

Tirsdag aften var TDC TV desværre ramt af udfald på mange kanaler. Fejlen blev løst kl. 23.30.

sport fodbold
Af Kristian Bilenberg 18/04-2012

Tirsdag aften blev TDC TV ramt af en fejl med periodiske billedudfald. En række specialister og teknikere blev straks tilkaldt. Sammen arbejdede de på at lokalisere og rette fejlen. Kl. 23.30 var problemet rettet, så tv-signalerne igen fungerede uden forstyrrelser.

TDC beklager meget, hvis du har været ramt af fejlen og dermed haft en forringet oplevelse af vores produkt.

Teknisk fejl hos YouSee

En teknisk fejl på YouSee’s central på Borups Alle i København var i aftes årsag til periodevis sort skærm på en række satellitbaserede kanaler hos YouSee. Fejlen stod på i cirka fem timer og berørte samtlige tv-kunder hos YouSee og TDC.

'Det var det værst tænkelige tidspunkt, for i aftes var en meget stor tv-aften med bl.a. semifinale i fodboldens Champions League. Fejlen ramte også andre udsendelser, og jeg kan på YouSee’s vegne kun beklage, at vi i aftes ikke kunne leve op til den kvalitet, som kunderne med rette kan forvente af os,' siger adm. direktør Niels Breining, YouSee.

Fejlen skete i den del af centralen, som modtager og distribuerer signalerne fra de tv-kanaler, der sendes via satellit til centralen i København. Det drejede sig om TV3, 3+, Canal 9, Kanal 5 m.fl. Andre kanaler, herunder kanalerne fra DR og TV 2, kørte fejlfrit hele aftenen.

Ekstra mandskab

'I aften er endnu en stor tv-aften, og jeg kan love, at vi sætter alt ind på, at alle kanaler fungerer, som de skal. Vi har indkaldt ekstra mandskab, så vores kunder ikke igen skal opleve afbrydelser, hvis der mod forventning skulle gå noget galt i aften,' siger Niels Breining.

Fejlen i aftes er lokaliseret til to såkaldte encodere, som af ukendte grunde har forstyrret signalet fra satellit-kanalerne ud i YouSee’s kabel-net. Encoderne blev koblet fra nettet ved midnat i aftes, og siden har der ikke været problemer med tv-signalet, men teknikerne fortsætter på fuld kraft, til fejlen er identificeret med 100 pct. sikkerhed.