X

Mere

TDC FILM

Digital filmleje vokser markant i 1. kvartal

Især de 100 Film, der er en del af filmabonnementet, trækker mange nye brugere ind.

Klassefesten
Af Stina Christiansen 04/04-2012

Markedet for digital leje af film er kommet stærkt fra start i 2012. I årets tre første måneder er der alene hos TDC og YouSee streamet cirka 1,7 millioner film, hvilket er fire til fem gange flere end i samme periode sidste år.

 - Den massive stigning i antallet af udlejede film tager sig udgangspunkt i vores kunders ønske om nemt at kunne tilgå underholdning, når det passer dem. Kunderne kan med HomeTrio fra TDC vælge mellem de nyeste film i vores filmkatalog, som indeholder over 2.000 titler. Samtidig har hovedparten af vores kunder, via deres Plusabonnement, adgang til et filmkatalog med 100 film, som de til hver en tid kan se, uden det koster dem ekstra', siger vicedirektør René Brøchner.

100 Film

Den markante vækst skyldes ikke mindst indførelsen af tjenesten ’100 Film’ i september sidste år. Den er indtil videre kun tilgængelig for kunder med abonnement på TDC TV Plus og giver fri adgang til at vælge mellem 100 filmtitler, som løbende udskiftes.

- Vi har siden lanceringen af de 100 frie film, mærket en støt stigning i forbruget af filmudlejninger, hvilket understreger det skifte som er i gang, hvor tv-kunderne bevæger sig mere og mere over mod de såkaldte 'On demand'-tjenester, altså tjenester som giver kunderne en langt større frihed til at tilgå film og andet indhold når de vil. Det er de færreste som gider at gå ned i videobutikken, når de har adgang til samme film med et tryk på deres fjernbetjening', siger René Brøchner.

- Det samme billede ser vi, efter vi har lanceret tv-apps til alle vores kunder, som giver adgang til TDC Play, nyheder og meget andet. Brugen af tv'et til meget mere, end bare at se tv, er kun lige begyndt og det er naturligvis en rejse, hvor vi går forrest, senest med vores nye Mit TDC-app til smartphone, der - foruden at knytte alle vores tjenester sammen på en helt ny måde - også gør det nemt at se tv på mobil og tablet.'   

Klassefesten

Den traditionelle filmleje, hvor kunderne betaler op til 49 kr. for leje af en film i 24 timer, nyder dog stadig stor opbakning blandt forbrugerne. Antallet af udlejninger var i 1. kvartal i år cirka fire gange højere end niveauet i første kvartal sidste år.

Den mest lejede film i 1. kvartal var den danske kassesucces ’Klassefesten’, som indtil videre er blevet lejet mere end 25.000 gange. På de to følgende pladser kommer den norske krimi ’Headhunterne’ og den danske animationsfilm ’Ronal Barbaren’.

Se mere om de mange spændende film, du kan leje på TDC Film

Læs mere om apps til tv'et

Læs mere Mit TDC-app'en